Les propostes culturals de gener

per El Pou, 12 de gener de 2018 a les 12:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
PROPOSTES per estimular i començar l'any amb bon peu.
ART
Poesia visual i fotografies

Maria camp
 
Per encetar l’any trobem a Manresa, entre d’altres, dues propostes ben diferents: una de poesia visual i una de fotografia. La primera és l’exposició L’espera eterna. Poesia visual. d’Ariadna Torres, que podem visitar a la Llibreria Papasseit fins al 18 de gener. Es tracta d’una proposta en la qual Torres ha canviat el llenguatge escrit amb el qual habitualment crea les seves poesies pel visual, ja que feia temps que tenia ganes d’experimentar amb les arts plàstiques. Rebre el primer premi de poesia visual que atorguen l’Ajuntament de Parets del Vallès i l’organització Niu d’Art li va permetre realitzar aquesta exposició que no ens podem perdre. I a partir del 19 de gener, al Centre Cultural del Casino, hi trobarem l’exposició de les obres del 12è Premi Modest Francisco de fotografia, una convocatòria biennal que agrupa dues temàtiques: una de lliure, en la qual les fotografies poden estar realitzades amb qualsevol tècnica, i l’altra sota el nom d’El Nen, amb fotografies monocrom.
 
TEATRE
"L'electe", una bona comèdia
Joan Morros
 
Una de les primeres obres de teatre del 2018 és "L’electe", de Ramon Madaula, que va ser finalista en el Torneig de Dramatúrgia Catalana de Temporada Alta 2015. Es tracta d'una comèdia dramàtica sobre la política i la psiquiatria. Tot comença quan un president, interpretat per Roger Coma, ha de pronunciar el seu discurs d’investidura i li apareix un tic que li deforma la cara de manera ridícula i hilarant. Només el psiquiatre, interpretat per l'Abel Folk, pot resoldre aquest trastorn i evitar que el president faci un ridícul espantós en la seva primera compareixença. Aquest divertit muntatge ja es va poder veure a la sala petita del Kursaal fa dues temporades i ara arriba al teatre Conservatori.
 
 
MÚSICA

Gener de rock i Estopa

Marc Vilanova
 
Començarem la nostra passejada mensual entre les propostes musicals més interessants per aquest mes de gener amb una mica d’electricitat. Una doble ració de rock i de bandes tribut, ja que a la sala Stroika ens visitaran els Appetite for Illusion i els Dirty Dogs, amb sengles repertoris dedicats a Guns’n’Roses i a AC/DC, respectivament. Dit això, tot fa pensar en una vetllada perfecte per deixar-se la gola cantant els èxits d’aquestes dues bandes icòniques del rock mundial (dissabte, 27 de gener, 22 h). Canviant d’espai, al teatre Kursaal torna Jarabe de Palo (diumenge, 14 de gener, 18 h). La marca artística de Pau Donés oferirà una posada escènica més minimalista per presentar "50 PALOS", un espectacle que combina so i imatge i on no faltaran els temes clàssics dels vint anys de trajectòria de la banda en el món de la música.



Participació