Ràdio Manresa entrava en crisi

per Jaume Puig, 4 de gener de 2018 a les 09:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
FA 25 ANYS. El tema central de la revista de desembre, elaborat per Josep Tomàs, analitzava la gestió irregular del fins llavors director-gerent de Ràdio Manresa, Amador Díaz, que hauria causat uns 88 milions de pessetes de pèrdues. 


Diaz havia passat els darrers mesos a ocupar el càrrec de cap d’Emissions i el nou Consell d’Administració de Ràdio Manresa SA, creat el juny d’aquell mateix any en substitució de la junta de l’antic Ràdio Club Manresa, estudiava desvincular-lo de l’emissora, llavors situada a la Plana de l’Om, alhora que acomiadava deu empleats. Alguns treballadors acusaven l’exdirector de gestionar una empresa de publicitat paral·lela, amb finalitat de lucre personal.
 
La Generalitat comprava mig Palau Firal
 
El dia 2 de novembre l’alcalde Sanclimens anunciava que la Generalitat comprava el 50 per cent del Palau Firal per 100 milions de pessetes. L’endemà, nou empleats de diferents entitats bancàries de la ciutat eren detinguts per presumpta vinculació amb operacions irregulars de l’empresari Jaume Francitorra per defraudar impostos. El dia 16 Manresa i Sant Fruitós signaven un compromís d’entesa sobre els límits dels dos municipis, amb la intermediació del president del Consell Comarcal, Francesc Iglesias. El dia 23 l’entitat Bloc rebia el Premi Nacional de Música al Palau de la Generalitat i el dia 27, el bisbe Casaldàliga era guardonat amb el premi Bages de Cultura i el recollia el seu germà.



Participació