Les propostes culturals de desembre

per El Pou, 8 de desembre de 2017 a les 17:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de desembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
PROPOSTES per l'atípic darrer mes de l'any.
MÚSICA
Poca música, però de gran intensitat
Marc Vilanova
 
Per aquest més de desembre destaquem la visita que els Amics de les Arts faran al teatre Kursaal. Un dels grans noms de la música catalana actual passarà per la nostra ciutat a presentar el seu nou treball discogràfic, "Un estrany poder", i a demostrar que el seu èxit de públic i de crítica no és una casualitat (divendres, 15 de desembre, 21 h). Tombant cap a la Sala Stroika, no podem passar per alt el concert de Pachucos, una banda de versions que combina un repertori farcit d’èxits indispensables amb una gran posada en escena forjada a les festes majors d’arreu del país (dissabte, 16 de desembre, 23:30 h).
  
TEATRE

22 anys del Galliner
Joan Morros
 
Aquest any per celebrar l'aniversari del Galliner portem al teatre Conservatori "There Was a Fiesta!" el dissabte 23 de desembre. Un concert i una obra de teatre al mateix temps. Una comèdia-concert creada especialment per explicar la història de Patty Lemon i Martin Bennet: dos cantants de jazz oblidats als marges de la història musical del nostre país, que van estar a punt de triomfar a la indústria discogràfica nord-americana. Prenent com a fil conductor les cançons de l'únic concert que Patty Lemon i Martin Bennet van oferir al mític Carnegie Hall de Nova York l’any 1959, "There Was a Fiesta!" explica la rocambolesca història d’aquesta parella. Una cantant andalusa i un cantant català que es van conèixer a la Barcelona dels anys 40 i que van acabar jugant un paper determinant en el desenvolupament de la música moderna. 



CINEMA
La comèdia argentina de l’any
Jordi Casas
 
Arriba a Cineclub Manresa la pel·lícula argentina més premiada de l’any passat, "El ciudadano ilustre". Ens explica la història d’un escriptor argentí, premi Nobel de Literatura afincat a Barcelona, que un dia rep una invitació del seu poble natal per concedir-li la distinció de ciutadà il·lustre. Però la rebuda al seu país no serà com s’esperava. Els directors Mariano Cohn i Gastón Duprat, que ja havien demostrat el seu talent per a la comèdia amb "El hombre de al lado", en aquesta ocasió ens ofereixen una mordaç sàtira sobre com canvia la percepció sobre una persona que ha assolit un gran èxit. Aquesta comèdia ha aconseguit el consens dels premis Platino, Goya, Forqué i Ariel, ja que tots ells l’han distingit com a millor pel·lícula iberoamericana. Capítol a part mereix la interpretació del protagonista Óscar Martínez, premiat com a millor actor al Festival de Venècia, als premis Platino i per l’Acadèmia Argentina. La catalana Nora Navas l’acompanya en el repartiment. La sessió d’"El ciudadano ilustre" tindrà lloc el diumenge 10 de desembre, a les 18:30 h, a l’Auditori de la Plana de l’Om.



Participació