'Priscilla, Reina del Desierto' i Guillem Roma a Manresa

per Sara Roy, 3 de novembre de 2017 a les 22:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
TEATRE i MÚSICA. Després d'haver fet temporada aquest hivern al teatre Tívoli de Barcelona amb molt d’èxit durant 15 setmanes consecutives i amb més de 100.000 espectadors, 'Priscilla, Reina del Desierto' va aterrar a la Sala Gran del Teatre Kursaal durant 4 dies i amo 7 funciona 
Priscilla és un dels muntatge més divertit i espectaculars del teatre musical, amb 23 canvis d’escenografia, 200 perruques i barrets, 500 vestits i 40 artistes en escena és el musical més espectacular que ha passat pel Kursaal. 
 
A part de Barcelona, Manresa és una de les dues úniques ciutats catalanes que acull el musical, que de l’1 al 4 de febrer aterrarà al teatre-auditori de Sant Cugat.
 
El passat dissabte  28 d’octubre, el músic osonenc Guillem Roma torna a la programació, aquesta vegada al teatre Conservatori, amb l’espectacle “Connexions”, un nou disc amb cançons que ens connecten amb la màgia d’aquest món i més enllà a través del seu optimisme i l’alegria que desprèn la seva música. 
  L’atretzzo; el punt clau del musical Priscilla

Priscilla narra el viatge de tres artistes drag queens que travessen el desert australià, des de Sidney fins a Alice Springs, en un autobús anomenat Priscilla. Anthony (Mitzi), Adam (Felicia) i Bernadette (Ralph) són les protagonistes d'escenes que relaten diverses situacions que mostren els estereotips de gais, travestis i transsexuals d'una manera admirable. Els actors que van interpretar aquestes brillants drag queens van ser Jaime Zatarain (Anthony-Mitzi), Christian Escuredo (Adam-Felicia) i Armando Pita (Bernadette-Ralph).

Una pel·lícula dels anys noranta que va esdevenir en un musical a Brodway i que després de la seva estrena al Lyric Theatre de Sidney l'any 2006 i les diverses funcions arreu del món s'està conformant com el nou musical més espectacular de la cartellera musical.

La banda sonora de l’espectacle inclou grans èxits disco dels anys 90 com "I Will Survive” de Gloria Gaynor, "Say a little pray for you" de Aretha Franklin, "Holiday" i "Material Girl" de Madonna, "Girl just want to have fun" de Cyndi Lauper. Uns temes que no et deixen parar de ballar durant les dues hores i mitja que dura el musical.
 
500 vestits, 200 perruques, tocats i barrets, 150 parells de sabates juntament amb un autobús robotitzat, coreografies i increïbles veus en directe cantant els temes més ballats de la història van fer viure, el passat cap de setmana al Kursaal, un brillant musical. 

Foto: www.priscillaelmusical.es
 
Guillem Roma; "Com més murs s'aixequen més tancats quedem"
 
Des del primer moment Guillem Roma va crear una captivadora atmosfera al Teatre Conservatori de Manresa a través de la seva música intimista i alhora festiva. Va ser aquest passat dissabte on el manlleuenc, acompanyat d'una gran banda (Marc Casas (Bateria, percussions), Albert Vila (Baix elèctric i contrabaix), Guillem Plana (Guitarra Elèctrica i veus), Manel Valls (Trompeta), Coloma Bertran (Violí i veus), Marta Roma (Violoncel i veus), Joan Rodríguez (Tuba)), va presentar el seu últim disc que porta per nom "Conexions". Optimista, vitalista, senzill, elegant i amb un punt de festa és com es pot descriure aquest nou treball que el cantautor ens presenta, uns temes que transmeten una forta connexió amb l'actualitat que estem vivint ara, un dia a dia intens amb sentiments a flor de pell. Al nou treball discogràfic hi han col·laborat artistes com Joan Colomo, Judit Neddermann, Joan Garriga (La Troba kung-fú) i el cantant napolità Alessio Arena.
 
Roma és un músic que es mou amb elegància per estils molt variats, combina diverses sonoritats d'arreu del món i crea cançons que sonen a música mexicana, sons mediterranis, ritmes caribenys, música balcànica, jazz i molts altres estils musicals. Versiona una ranxera amb la seva germana, Marta Roma, on les dues veus empasten a la perfecció creant una harmonia preciosa que surt directe del cor.
Durant l'espectacle el cantant ofereix un format de banda complert, on els instruments envolten la seva bonica veu, i ho combina amb un format més reduït on Guillem Roma ens mostra la seva part més intima i delicada.

Calidesa transmesa a través d'una escenografia amb gust i detallista. Unes bombetes penjades des del sostre cap per avall s'encenen i s'apaguen transmetent una dinàmica molt original juntament amb la resta del muntatge lumínic.
La proposta de directe que ofereix Guillem Roma fa partícip al públic d'una manera simpàtica i divertida. La cantant del bages Anaïs Vila, que també acava de treure un nou disc anomenat “Fosc, cançons per veure-hi clar”, va colavorar en una de les cançons del osonenc i van compartir un moment preciós sobre l’escenari. 
 
"Com més murs s'aixequen més tancats quedem" és el lema que ha utilitzat Guillem Roma per crear el seu merchandising, una frase que porta a la reflexió i que es troba en unes samarretes i bosses fetes de manera artesanal amb la col·laboració de persones en risc d'exclusió social. Una proposta solidària i bonica feta per un projecte petit i tirat endavant de manera autogestionada.
 
Guillem Roma en concert al Teatre Conservatori Foto: Teatre Kursaal



Participació