La dèria d’aprimar-se provocava conductes sorprenents

per El Pou, 21 de setembre de 2017 a les 11:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de setembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
FA 25 ANYS. El tema central de la revista de juliol-agost, elaborat per Anna Crespo i Àngels Masats, parlava del creixent culte al cos. Hi intervenien diferents especialistes, que valoraven la influència dels missatges publicitaris, que marcaven els cànons estètics. 

El crític d’art Lluís Solernou, la psicòloga Mercè Rosich, la psiquiatra Anna Ball i el publicista Xavier Cots alertaven de la frustració que generava el fet de presentar models inaccessibles. S’hi parlava de problemes com l’anorèxia i la bulímia, però també de la influència dels gimnasos en la guerra contra el greix i de les pautes de conducta dels culturistes. El reportatge acabava amb el punt de vista oriental, personificat en el professor de Tae Kwondo i acupuntor Sae Un Hong, per a qui educar el cos era la base fonamental per al bon funcionament de la persona.
 
El nus dels Dolors entrava en funcionament
 
El dia 24 de juliol, l’alcalde Sanclimens inaugurava el nus dels Dolors, que permetia desviar part del trànsit que entrava per la carretera de Vic cap a l’avinguda de les Bases de Manresa. El dia 1 unes 300 persones s’havien concentrat a la Plana de l’Om en suport dels quatre joves detinguts per presumpta vinculació a Terra Lliure. I el dia 22 unes 1.500 persones ballaven la sardana olímpica al voltant de Sant Domènec i el carrer de Jaume I.Participació