BUGADA AL POU. Setembre 2017

per El Pou, 15 de setembre de 2017 a les 10:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de setembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
PER QUINTÍ TORRA CORDONS
Desorientació turística
 
Encetem nou curs escolar amb el repte d’evolucionar i anar posant les coses en ordre. Especialment a Manresa, on tot plegat està cap per avall i encara es noten els últims espetecs d’una Festa Major ajornada pels horribles atemptats terroristes a Barcelona i Cambrils. Per exemple, més d’hora que tard, hauríem d’indicar de manera correcta al turisme –aquell que s’espera de manera massiva de cara al 2022– cap on s’ha de dirigir per trobar l’oficina de turisme que l’informarà dels principals atractius del municipi ignasià. Perquè, és clar, si es fixa en aquest rètol actual que apareix a la fotografia, ubicat a la Muralla del Carme, el desviarem carretera de Vic amunt, ben lluny de la plaça Major on hi ha el punt informatiu de turisme. I no em vull ni imaginar el que pot arribar a patir si, a hores d’ara, continua amunt i ensopega amb les obres de la Bonavista.



 
Avinguda dels Plaers
 
Ben mirat, però, i a jutjar pel replantejaments del nomenclàtor que, espontàniament, fan alguns ciutadans, potser sí que el turista va ben encaminat cap a una de les zones amb més oci i disbauxa de Manresa. Ho podeu comprovar amb el rebatejament de l’avinguda dels Dolors que ha fet algú substituint el plantejament del sofriment provocat del patiment de la santa cristiandat pels plaers mundans que s’hi poden obtenir, sense anar més lluny, a la sala de concerts Stroika. Sexe, drogues i rock’n’roll que deia aquell... O sigui Sodoma i Gomorra.



 
Vàters pel Sí
 
La Festa Major sempre dona per molt. Moltíssim. Podríem omplir aquesta secció de curiositats i alguna denúncia incívica tan cronificada que un servidor ja considera impossible d’eradicar. Això sí, constato que el descontrol de la micció s’ha anat moderant amb la instal·lació de cabines sanitàries cada cop més àmplies i sofisticades. Les que veieu a la imatge adjunta es van col·locar aquest any, a més, donaven color a la festa i, no se sap si amb la intenció de fer una campanya encoberta pel referèndum del l’1-O van adoptar els colors de la campanya pel Sí llançada des de l’ANC, basada en els eixos de construcció d’una nova república. 


 
Visita sorpresa
 
No en va, aquest mes de setembre i la diada del dia 11 han de resultar decisius per evolucionar cap a la votació promoguda pel govern de la Generalitat i el Parlament de Catalunya amb el suport de les entitats ciutadanes encapçalades per Òmnium i l’Assemblea. A la nostra ciutat, ja fa setmanes que tornen a treballar de bracet per la causa. Amb la intenció d’ubicar-se estratègicament al centre, Manresa pel Sí ha inaugurat local a l’antic quiosc Cirera, al costat de l’entrada del darrere del teatre Conservatori. L’anècdota, immortalitzada amb la instantània que podeu veure, és que el dia de la inauguració els membres del col·lectiu van comptar amb una visita especial i ben sorprenent. Ni més ni menys que la mulassa, un dels elements del bestiari manresà que ha sortit els últims dies per omplir de llum i foc la nit festiva, que hi va treure el cap per tafanejar. Una expressió del tot encertada perquè l’únic que va poder entrar al local va ser el coll i el cap de la bèstia comandada per la gent de Xàldiga.


 
Vacances familiars
 
Faig l’última esbandida de la bugada mensual amb el curiós rètol de «tancat per vacances», tan habitual en els mesos d’estiu, que va quedar instal·lat al local de l’empresa de rètols Porquet Prat, al carrer de les Jorbetes. Al cartell hi apareixen, de manera clara –o sigui, ben retratats–, els incentius principals dels treballadors i propietaris per fer l’habitual parèntesi estival: els fills i els nets. La motivació: gaudir-ne i, òbviament, estar en família. Espero que hagin pogut tenir un bon descans per recarregar les piles i que, com també diuen en el rètol en qüestió, tornin amb ganes de treballar. 
 



Participació