«No tothom està preparat per treballar amb 'La Cubana'»

per Sara Roy i Aida Solà, 6 de setembre de 2017 a les 22:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de setembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
ENTREVISTA. Meritxell Huertas, actriu catalana nascuda a Barcelona. Amb 12 anys es va iniciar en el món del teatre i als 21 va estudiar interpretació a l'escola de teatre Nancy Tuñon (Barcelona). Anys després crea, al costat de Josep Lari (Mag Lari) una compañía de màgina "Mag Lari y Secundina". I de la màgia passa al teatre, formant part de la compañía La Cubana durant 11 anys. Després d'aquest llarg període dalt de l'escenari, Meritxell passa pel mon de la televisión, on ha treballat a programa com "Saturday Night Live", "El Club del Chiste" o la serie "Aída". En l'àmbit cinematogràfic, l'actriu ha participat en la producció espanyola "Que se mueran los feos". Una llarga carrera en el món de l'espectacle és el que portes a sobre després de tants anys, però com recordes els inicis dins d'aquest món?

Els inicis els recordo a l'escola, al costat de Josep Lari (ara conegut, com a Mag Lari). Els dos feiem teatre junts i vam ser des de sempre molt amics perquè compartiem una afició comuna: el teatre. Anys després, i units pel teatre, vam començar amb una companyia de teatre on vam passar moltes festes majors, comunions, batejos, casaments... Realment, va ser una etapa molt bonica!

Teatre, cinema i televisió... De tots quatre, amb quin et sents més còmode?
 
El teatre perquè és l'únic lloc que respires quan respira la gent... També és cert que la televisió t'ajuda molt quan ets actor,  perquè dins del món de la cultura sembla que no ets ningú si no has fet mai televisió.
 
A mi m'agrada molt més la comèdia que no pas el drama, el teatre és ideal perquè tu reps la resposta del públic a l'instant. En canvi, en els altres mitjans, és molt més difícil fer riure.
 
Durant 11 anys vas formar part de l'elenc de la companyia La Cubana. Com recordes aquella etapa amb la companyia?

 
La Cubana no és una feina, és una experiència de vida. Són 24 hores essent de La Cubana, sense vida. Vam fer gires d'1 mes i 2 mesos... Crec que si he estat per tot Espanya, ha estat gràcies a La Cubana, perquè he estat vivint 1 mes a Bilbao, 1 mes a València, 1 mes a Madrid... Però, també és veritat que amb cap altra companyia m'he trobat amb situacions així, on vaig fer gires molt grans i on vaig compartir moltíssimes coses amb molta gent.
L'etapa amb La Cubana va ser molt dura i no tothom està preparat per treballar-hi. Però, per mi, va ser una etapa molt maca i crec que mai tornaré a omplir teatres com ho fa La Cubana a qualsevol dels llocs on va.

I com compaginaves la vida laboral amb la familiar?
 
Durant l'etapa amb La Cubana encara no tenia família ni tenia plans de tenir-ne. Encara no estava casada ni tampoc tenia cap fill. Per això vaig poder-la gaudir molt, perquè no tenia uns clars lligams. És una etapa que vaig viure de jove i que crec que s'ha de viure quan un és jove, quan un encara no tens grans obligacions... Perquè, si no, segurament, hauria de ser complicat.

I al cap d'onze anys, deixes de formar part de l'elenc La Cubana...
 
Vaig deixar la companyia quan vaig veure que ja havia voltat suficient i havia fet gairebé tots els papers que hi ha dins l'auca de la companyia. Aquell moment es va ajuntar amb l'inici d'una nova etapa professional quan LogoMedia em va trucar per proposar-me un paper en una sèrie de televisió.

Plegues per fer televisió i ara et veiem altre cop dalt d'un escenari. Si es presenta l'ocasió, hi tornaries?
 
Sí, sempre m'agrada. La televisió sempre ajuda a donar-te a conèixer amb nou públic i et permet noves oportunitats laborals.

L'actriu Meritxell Huertas Foto: Facebook
 
Des de fa uns anys la cultura esta molt maltractada... Després de tant temps vivint de la feina d'actor, com vius aquest moment? 
 
Ens estan escanyant, perquè la cultura no està malament. Cald que es dediquin més possibilitats econòmiques per promoure-la perquè segurament molta gent tiraria endavant amb petits o grans projectes.
 



Participació