Les associacions de veïns reclamaven participació ciutadana

per Jaume Puig, 24 de juliol de 2017 a les 12:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de juliol de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
FA 25 ANYS. El tema central de la revista de juny, elaborat per Montse Ayala i Anna Vilajosana, abordava l’estat del moviment veïnal i la demanda d’un reglament de participació ciutadana, una reivindicació de la Federació d’Associacions de Manresa des de feia més d’un any. 

L’equip de govern i els grups municipals havien de consensuar amb la federació el fet de poder parlar en un ple, assistir a les comissions informatives o fer informes sobre els grans temes ciutadans. El reportatge també feia un repàs del moment vital de la FAVM, després que la nova presidència de Víctor Feliu havia aconseguit integrar les AV de les Cots/el Guix/Pujada Roja i Carretera de Santpedor, que s’havien autoexclòs de la federació durant la crisi dels anys vuitanta. Les reivindicacions pendents dels catorze barris de la ciutat completaven l’anàlisi d’un moviment que l’any 1992 aplegava un total de sis mil associats.
 
Es presentaven les Noves Bases de Manresa
 
El dia 20 de juny, en un acte públic al Palau Firal, es proclamaven les Bases per al Futur Nacional de Catalunya, amb l’assistència d’Heribert Barrera, M. Àngels Anglada, Enric Casassas, Gabriel Ferraté, Joan Triadú i Josep Millàs. Dos dies abans havia passat per Manresa la torxa olímpica, que arribava a la plaça Major de la mà de Manel Estiarte, envoltada de senyeres i estelades. El dia 24 el Bàsquet Manresa es convertia en societat anònima esportiva i el dia 29, Jordi Bardina, Esteve Comellas, David Martínez i Teresa Mas eren detinguts sota l’acusació de pertànyer a la branca no dissolta de Terra Lliure.



Participació