Les propostes culturals de juliol

per El Pou, 7 de juliol de 2017 a les 09:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de juliol de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
PROPOSTES. Les propostes culturals per gaudir durant les vacances o per fer-ne més curta l'espera.
TEATRE
Una comèdia sobre temes seriosos

Joan Morros
 

"Sota teràpia" és una comèdia escrita per un argentí i dirigida per un altre argentí, Daniel Veronese, que fa quatre anys que triomfa a l'Argentina. Tres parelles són convidades a participar en una relaxada sessió de teràpia. Aparentment res gaire extraordinari, però la sessió es desenvoluparà sense cap professional i la dirigiran els mateixos pacients. A poc a poc una maquinària impensable s’engegarà i desencadenarà confessions, desitjos, veritats i mentides. Els codis i els aparellaments que havien funcionat ja no serveixen. I sortirà a la llum una altra veritat... Una obra brillant i intel·ligent que, sense perdre el to còmic, ens introdueix en les parts més fosques dels personatges i arriba a tractar temes tan seriosos com la ludopatia, l'alcoholisme o els maltractaments. 

CINEMA
Per passar l’estiu
Laura Vidal
 
L’estiu és bona època per anar a passar alguna tarda al cinema. Si la nostra sessió és la de tarda la podem passar acompanyats de "Gru, el nostre dolent preferit", la seva tercera aventura com sempre acompanyat dels seus inseparables i entranyables Minions, o si ens esperem un mes podrem tornar a veure l’enèsima versió d’"Spiderman", que després de Tobey Maguire i Andrew Garfield aquest cop qui es posa les malles és Tom Holland, a qui alguns recordaran sota l’onada de L’"Impossible". Si la nostra sessió és la de nit podem esperar a mitjans d’agost per veure l’ultima proposta de Sofia Coppola, que s’acompanya de Colin Farrell i la ja habitual Kirsten Dunst a "La Seducción", un drama d’època ben rebut al passat Festival de Cannes. I avui mateix podem córrer a veure "Estiu 1993", òpera prima i autobiogràfica de la catalana Carla Simón que ens mostra la commovedora història de la Frida, una petita de sis anys que després de la mort de la seva mare ha de recomençar en una nova família i en un nou món. 
   
ART
Artistes i llocs de casa
Maria Camp

Segur que coneixeu la plaça de Gispert, de Manresa. Doncs aquest mes de juliol des del Cercle Artístic de Manresa ens conviden a revisitar-la a través dels seus ulls. I és que durant les festes del sector van sortir a la plaça per deixar constància  del moment, de l’ambient de renovació que està vivint fruit de la dedicació de veïns i comerciants d’aquest entorn. Ara ens ho mostren en una exposició a la seu del Cercle, per fer-nos arribar i compartir amb nosaltres, a través de les seves pintures, la bellesa i sensacions que l’espai els transmet. Paral·lelament, al Centre Cultural el Casino es podrà veure una exposició retrospectiva de Josep Soler Montferrer, un artista de llarga trajectòria de casa nostra que podrem retrobar o descobrir tot repassant el seu treball pictòric al llarg dels anys. I per la Festa Major, com cada any, també al Centre Cultural trobarem l’exposició del concurs d’artistes manresans, un cita que convoca artistes i aficionats de la ciutat i la comarca. 
 
"Primavera. Ametller en flor" de Josep Soler Montferrer



Participació