Visca l’Antic!

per Pere Culell, 23 de juny de 2017 a les 11:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 
En un article de fa quinze mesos, deia que s’havia acabat la crítica en negatiu, el menysteniment i el desconeixement del Centre Històric de Manresa. Ho basava en fets com la creació del Comissionat, l’aparició de moviments com l’Antic o Manresa 2022. L’Antic va néixer l’abril de 2016 com a moviment ideat per restauradors i comerciants, al qual es va sumar l’Associació de Veïns, per tal de revitalitzar el nucli antic de Manresa i fer que la ciutadania se’n sentís orgullosa: fer coses al barri, rehabilitar-ne la imatge, fer-lo visible, trencar-ne l’estigma...
 
Voldria repassar per sobre unes quantes activitats que tenen com a referència el Barri Antic: Crec que s’ha aconseguit fer del Barri Antic un referent per a la restauració, especialment l’ocupació de terrasses per part de públic adult-jove. Ja s’han fet dues edicions de la cursa nocturna per donar a conèixer els carrers a través de l’esport, amb molt d’èxit. Gràcies al projecte nascut el 2013 del Cercle Artístic de Manresa, i actualment amb el suport de la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central, Murs plàstics, s’han fet una sèrie de murals que han embellit l’aspecte del barri. Una menció especial mereix el FABA (Festival Artístic del Barri Antic de Manresa), promogut per entitats, promotors i sales del Barri Antic de Manresa juntament amb l’Antic, i amb voluntat de continuïtat. El FABA va programar més de 50 propostes artístiques durant el mes de maig, i va donar visibilitat a les coses que passen i a la cultura al barri. La clausura del FABA, el proppassat 27 de maig, va aconseguir fer obrir l’Anònima al públic, que s’ha adonat de l’enorme potencial d’aquest edifici. Era un dels objectius del FABA: reivindicar aquest edifici modernista d’Ignasi Oms i Ponsa. Sense oblidar-nos esdeveniments també recents com l’ExpoAntic o la quarta edició del Manresa Express.

 
Tenint en compte que l’Antic té poc més d’un any de vida i que ha estat capaç de revolucionar la vida del nucli antic creant sinergies, segueixo sent optimista en el futur del Barri Antic de Manresa. Depèn de tots. Som-hi!
 



Participació