Lipmes i SAF protagonitzaven les queixes veïnals

per Jaume Puig, 25 de juny de 2017 a les 17:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
FA 25 ANYS. El tema central de la revista, elaborat per Lídia Gilabert, Alba Gros i Teresa Torra, analitzava el grau de contaminació de la ciutat i arribava a la conclusió que Manresa es movia en uns nivells baixos, però hi havia focus contaminants que molestaven, tot i que no fossin captats per unes tècniques de mesura que calculaven les mitjanes diàries. 


La regidoria de Circulació informava que hi havia 26.000 cotxes, 3.000 motos i 2.900 camions. Eren el factor de contaminació més important i només un 10% dels conductors comprava benzina sense plom. Però l’AV de la Carretera de Santpedor reivindicava des de feia temps el trasllat de la indústria química Lipmes i l’AV del Poble Nou havia presentat reiteradament queixes a l’Ajuntament pel soroll i el fum originats per la indústria SAF (Auxiliar de Fundición y Servicios).
 
En la cronologia de fets del mes de maig, la revista recollia que el dia 4 un veí del barri de la Mion trobava una granada dels anys de la Guerra Civil en un descampat al voltant del carrer Jaume d’Arters. El dia 6, el grup Fàbius Cata enregistrava una actuació a El Sielu per al segon canal de TVE. El dia 14, el conseller de Governació, Josep Gomis, inaugurava la dotzena fira ExpoBages, amb 178 expositors. I el dia 16 pares, mestres i alumnes de la Flama es manifestaven pel centre de la ciutat per reclamar que l’escola no fos convertida en un centre de secundària per a Sant Fruitós, Santpedor i Castellnou de Bages. 



Participació