Les propostes culturals de juny

per El Pou, 9 de juny de 2017 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
PROPOSTES. Les propostes culturals per comença l'estiu amb bon peu.
TEATRE
Màgia a Manresa
Joan Morros
 



La màgia és un art escènic que ha agafat molt protagonisme a Manresa en els darrers anys. L'actuació al teatre Kursaal d'artistes com el Mag Lari, Juan Tamariz, Jorge Blass o el "Mago pop" ha fet pujar l'afició per aquest gènere. No és estrany, doncs, que Manresa hagi estat escollida com a seu del XXXV Congreso Màgico Nacional, que se celebrarà a la nostra ciutat entre el 29 de juny i el 2 de juliol, amb la participació de prop de 600 mags provinents de tot el món. A  part dels actes interns del congrés, hi ha al Kursaal tres espectacles oberts al públic: La Gala Inaugural, el dijous dia 29, a les nou del vespre, amb les actuacions de Raul Alegría, Katrin Weissensee, Gabor Vosteen, Sergi Buka, Sr. Pérez i Quim Moya; la Gala dels Premiats, el diumenge 2 de juliol, a les dotze del migdia, i la Gala Internacional, el diumenge, a les set de la tarda.

CINEMA
Les ombres del somni americà

Jordi Casas
 
Swede Levov és el paradigma del somni americà dels anys 60: Un dels millors esportistes de l'institut es casa amb una reina de la bellesa i esdevé un reeixit home de negocis quan es fa càrrec de l'empresa fundada pel seu pare. Però tot el seu món trontollarà quan la filla es converteixi en una violenta activista contra la guerra del Vietnam. El famós actor escocès Ewan McGregor, a qui recentment hem pogut veure en la seqüela de "Trainspotting", debuta com a director amb "American Pastoral", en la qual també es reserva el paper protagonista. L'acompanyen l'oscaritzada Jennifer Connelly en el paper de la seva dona i la jove Dakota Fanning com la seva filla. Es tracta d'una adaptació de la novel·la homònima de Philip Roth, per la qual va guanyar el premi Pulitzer. Roth és un dels novel·listes més premiats dels Estats Units i les seves obres les han dut al cinema directors tan diversos com Robert Benton ("La taca humana"), Isabel Coixet ("Elegy") i Barry Levinson ("L'ombra de l'actor"). L'estrena comercial d'"American Pastoral" està prevista per al proper 9 de juny.
 
ART
Ultralocalismes
Maria Camp 

Durant els mesos de juny i juliol Konvent, a Cal Rosal, ofereix l’exposició "Importa". "Ultralocalismes Casserres/Barcelona", amb tres artistes de Casserres i tres de Barcelona per jugar amb la dicotomia entra la capital i les "comarques". Els artistes que hi participen són Josep Grifoll, Manel Boixadera, Joan Queralt, Marta Lafuente, Javier Galan i Dani Buch. La voluntat del Konvent és demostrar que no cal ser a la capital per poder ser un centre d’art i creació de referència, i que a "comarques" hi ha força i carisma... I no hi ha dubte que el Konvent ho assoleix amb escreix perquè la seva tasca té ressò no només a nivell de país sinó també internacional. Per la seva banda, en el marc del projecte Vi_suals 17, al Museu de la Tècnica de Manresa es podran veure del 13 al 30 de juny les obres plàstiques, fotografies i curtmetratges que s’han creat enguany sota el tema del cep, i a l’Espai Rubiralta les de diversos integrants del Cercle Artístic de Manresa i una selecció del treball d’Elisabet Salat per a la creació de la imatge gràfica del festival.
 



Participació