Les Fonts de Navarcles

per Berta Fargas, 17 de juny de 2012 a les 13:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de juny de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
RUTA. Què millor per fer un diumenge a la tarda que seguir una de les rutes que us proposem? Aquesta vegada ens desplacem fins al poble de Navarcles per fer l’anomenada Ruta de les Fonts, que consisteix en trobar les 8 fonts senyalitzades al llarg de 6 quilòmetres de poble, així com de bosc.

Només entrar al petit poble ja podem trobar un cartell que ens indica on descobrir les primeres fonts: La Font Vella i la Font de la Mina , que són les més populars i, tot s’ha de dir, les que presenten menys dificultat per ser trobades.

La segona font és la dels Sobreixidors , també situada al poble, un lloc envoltat normalment de joves i alegria.
   Paisatge en la primera part del camí. Foto: Berta Fargas

Seguidament, ens hem de dirigir cap a la Font Nova . Seguint els cartells, la trobem abans que passin 10 minuts. En aquesta zona, hi ha taules per poder fer-hi un pic-nic i descansar.

A partir d’aquí, el bosc ja forma part del nostre camí. Si fa un dia assolellat, resulta molt agradable seguir aquesta ruta, ja que la brisa i l’ombra dels arbres ens protegeixen de la calor i ens animen a seguir.Llum i ombra entre els arbres. Foto: Berta Fargas   

El pròxim objectiu, la Font del Solervicens . En aquesta hi ha escrita una data: 1818. Com a curiositat, podem dir que la data recorda una gran sequera que hi va haver aquell mateix any.

La pròxima, La Font de l’Angle , queda una mica lluny, però no resulta complicat arribar-hi, és un camí senzill. Una vegada hi som, ens trobem en un espai envoltat de verd i d’aigua, perquè hi ha una vessant que aboca al riu Calders. Per tots els que estiguin cansats de caminar, ànims! La Font Boixa , anomenada així per l’abundància de boix que hi ha en aquesta zona, queda molt a prop.

Finalment, toca caminar una mica més i arribar fins al nostre destí, l'última font: la de la Cura , situada a l'inici del parc del Llac de Navarcles.

Imatge de les 8 fonts. Foto: Berta Fargas 

Una vegada hem vist i viscut aquesta font, ja podem donar la Ruta de les Fonts per conclosa. No és una caminada que presenti cap mena de dificultat. Això sí, pot resultar llarga si ens entretenim amb el paisatge, cosa realment fàcil.

Nom:  La ruta de les fonts


Distància recorreguda:  6 km
Temps:  1 h 45 min  
Dificultat:  Fàcil
Perfil:  Caminada suau sense dificultats remarcables
Participació