"Dolly, una dona exasperant" triomfa al Kursaal

per Sara Roy, 28 de març de 2017 a les 20:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de març de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
TEATRE MUSICAL. Els alumnes de Manresa Teatre Musical (MTM) el passat dissabte 25 de març, a la Sala Gran del Kursaal, van posar a escena el musical "Dolly, una dona exasperant". Un muntatge dirigit per David Bacardit, amb direcció musical d'Elisabet Paulet, adaptació del guió de Sílvia Santamaria i coreografies de Pablo Testa.

L'escenari del Kursaal es va omplir amb més de 50 actors i ballarins per representar "Hello Dolly", un clàssic de l'època daurada de Broadway i un dels musicals més famosos i populars de la cultura americana. 

Dolly Levi
és una agent matrimonial de professió, xafardera i manipuladora. Viatja fins a Yonkers (New York) per seduir a Horaci Vandergelder, ric, manaire, malhumorat, que sol·licita els seus serveis. Dolli l'aconsegueix convèncer, als dos encarregats de la botiga, a la seva neboda i el seu pretendent per anar tots cap a Nova York. A la gran ciutat emparellarà als dos joves treballadors amb dues joves noies que estan cansades i atrapades en una bonica barreteria. I portarà al límit la paciència d'Horaci, que acabarà rendit i totalment fascinat per la irresistible intel·ligència i encant de Dolly Levi.
 
Laura Flores i Gina Gonfaus són dues de les actrius que actuen en el musical, amb les quals vam tenir l'oportunitat de parlar abans de les dues funcions. "Dolly, una dona exasperant" era per a elles una obra desconeguda, que després d'entrar en la història a través del muntatge hi van trobar l'interès i la motivació. Un treball, que als ser tants alumnes, es reparteix a l'hora dels assajos, les coreografies i el cant ho fan conjuntament i la interpretació la divideixen en les diferents escenes de l'obra. Valoren els tres àmbits que toca el teatre musical; el cant, la dansa i la interpretació. "A mi m'agraden les tres coses, per tant, poder-ho fer tot a l'hora és perfecte!", diu la Gina. Elles construeixen el personatge a través de la interiorització, que permet expressar a la perfecció l'essència d'aquests i així evitar que el personatge quedi fals.

Foto: Teatre Kursaal Manresa

La Laura i la Gina són estudiants d'universitat i institut, dediquen moltes hores al teatre musical i necessiten una bona organització per portar-ho tot. La Laura fa teatre des de fa molts anys, en canvi la Gina ha descobert aquest món una mica més tard, però tenen en comú les ganes i passó que transmeten dalt de l'escenari. "Satisfacció. Jo penso que quan estàs a dalt l'escenari i fas alguna cosa i veus que la gent reacciona al que tu fas... és tan gratificant!" diu la Laura. Les dues ens diuen que quan estan interpretant senten de prop el públic.
 
Les actrius manresanes estan contentes amb el resultat, ha superat les seves expectatives. Al ser un musical que no coneixien prèviament els hi va costar d'arrencar, a més tenien el neguit de si la gent coneixeria l'espectacle o no. Tot i les preocupacions el resultat ha sigut d'allò més bo!
 
Foto: Teatre Kursaal Manresa



Participació