Hi havia una vintena de grups de rock en actiu

per Jaume Puig, 24 de març de 2017 a les 08:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de març de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
FA 25 ANYS. A Manresa el rock era ben viu. Hi havia una vintena llarga de grups. La majoria sobrevivien en condicions precàries per problemes de locals i dificultats per trobar espais on actuar, tot i que justament, en el marc de la Festa de la Llum, els administradors havien organitzat un macroconcert amb setze grups manresans a la Pista Castell.


El tema central, elaborat per Àngels Fusté, Mius Jordà, Àngels Masats i Josep Tomàs, feia un inventari de la vintena de grups de rock que funcionaven a Manresa: B-Molt, Cabrianes Motor City, Dr. Speedy, Elèctric Camàlic, Fàbius Cata, Forat Negre, Happy Funeral, Karpediem, K-Melot, L’Espera, Males Cares, Masos Rònecs, Màxima Cilindrada, McGregors, Minorisa, Nakki, Paquets, Rayon Vert, Shaman i Vés de Préssec. Setze d’aquests grups actuaven el dia 21 de febrer, en el macroconcert organitzat pels administradors de la Llum a la Pista Castell.
 
 
Els objectors qüestionaven el servei substitutori
 
El servei militar o civil continuava sent un parèntesi obligat en la vida dels joves. Els que no volien fer la "mili" havien de triar entre la insubmissió i la Prestació Social Substitutòria (PSS). En un reportatge d’Alba Gros i Lídia Gilabert, els prestadors del servi social en qüestionaven el funcionament i la lentitud del procés, i denunciaven que amb la feina que feien prenien llocs de treball. Ramon Collado, president de l’Associació d’Objectors de Consciència de Manresa, explicava a la revista que el servei era explotat majoritàriament per entitats institucionals, que podien contractar treballadors per a la mateixa funció.
 
 
Bou rostit per la Festa de la Llum
 
El dia 7 de febrer, l’equip de govern municipal presentava un pla especial de reforma interior del sector de la Fàbrica Nova, que preveia edificar un 40% de l’espai i destinar la resta a equipaments i zona verda. El mateix dia començaven els actes de la Festa de la Llum, administrada pel grup sardanista Dintre el Bosc, amb pregó de Josep Maria Sanclimens. L’endemà, es repartien un miler de racions del bou rostit a la Plaça Major. El dia 20 es presentava el primer volum de la "Història Gràfica de Manresa", amb la presència de l’historiador Josep Benet.
 
 
El Pou, premi Tasis-Torrent a la millor publicació
 
El dia 31 de gener, en el transcurs de la 2a Festa de la Comunicació Local convocada per la Diputació de Barcelona a Sant Pere de Ribes, la nostra publicació rebia el premi al millor mitjà de comunicació en poblacions de més de 10.000 habitants, de la mà del president de l’ens provincial, Manuel Royes. Hi va assistir una nodrida representació de la redacció de la revista, encapçalada pel coordinador d’aquella època, Ramon Fontdevila. 
 

 
Anna Vilajosana i Ramon Fontdevila rebent el premi Tasis-Torrent al millor mitjà de
comunicació local, a Sant Pere de Ribes



Participació