BUGADA AL POU. Febrer de 2017

per El Pou, 10 de febrer de 2017 a les 11:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de febrer de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
PER QUINTÍ TORRA CORDONS
Pel davant i pel darrere

Tot són opinions. Segons els comerciants i l’Ajuntament, la pista de gel instal·lada a la plaça de Sant Domènec per Nadal ha estat un èxit. Hi han patinat 9.000 persones. Ara bé, el lluïment frontal de la instal·lació no era pas com el darrere que m’ha enviat retratat un veí. A més, les queixes pel soroll del generador elèctric van ser constants. De fet, una "burra" per mantenir glaçada aquella superfície ha de fer fressa per força. I, és clar, viure en una zona cèntrica, aparador de la ciutat porta molèsties cròniques.    
 
Tomba indigna 

Ara que l’Ajuntament té la intenció de fer visites guiades al cementiri, potser seria hora de treure la pols a alguna tomba que no té la dignitat que el personatge que hi ha enterrat mereixeria. Un lector denuncia l’estat del nínxol de l’insigne historiador Joaquim Sarret i Arbós, traspassat l’any 1935, que podeu veure a la imatge. Sembla que la làpida està de la mateixa manera que va quedar el dia del seu funeral. Ja se sap que la propietat dels nínxols és privada i han de ser els familiars qui en tinguin cura. Ara bé, un petit arranjament en memòria d’un manresà insigne impulsat pel mateix consistori no estaria gens malament.   
 


Amenaces canines

El recurrent tema de les tifes de gos mai no deixa de sorprendre’m. Molta atenció al cartell que un lector del Pou va retratar al carrer de Puigterrà de Dalt. Un incívic sembla que incideix a fer-li fer "caca" a la mascota davant del portal d’un veí d’aquell carrer que, com podeu veure en el rètol, està molt excitat. Fins al punt de reptar l’amo del gos a tenir un cara a cara i a amenaçar-lo a fer-li recollir la caqueta canina de males maneres. Jutgeu-ho vosaltres mateixos...
Body off 

Una subscriptora em fa notar la rotació de negocis del local cantoner entre la carretera de Vic i el carrer dels Esquilets a la banda on hi havia la ferreteria de ca l’Armengou. L’últim negoci que s’hi va instal·lar crec que no ha durat ni un any. Ja és curiós perquè la zona és ben transitada i la fruiteria que hi ha al costat garanteix un flux de gent constant. És clar, que les perspectives de la franquícia d’electrofitness i fisioteràpia potser semblen massa "modernes" per a una ciutat com la nostra. La frase més comentada pels vianants que hi passaven pel davant, em diu la mateixa subscriptora, solia ser: «què carai hi fan aquí dins». Bé, ara ja no hi fan res. 


 
 
El Pou a Dialnet

Ben cert és que, en el tema de les noves tecnologies, al Pou no donem a l’abast. Arribarem a la trentena i encara no haurem aconseguit abocar del tot a la xarxa tota la crònica ciutadana que hi ha a l’interior de les, fins ara, 328 revistes que puntualment hem anat publicant des del Sant Jordi de 1987. Malgrat tot, de vegades ens congratulem del ressò que tenen les coses que fem arreu del món. Josep Maria Mata, col·laborador de la revista, s’ha sorprès agradablement pel ressò de la revista i dels seus articles sobre el Geoparc de la Catalunya Central al prestigiós portal Dialnet. Ell n’està satisfet i nosaltres, com podeu imaginar-vos, encara n’estem més.
 Participació