Operació Diàleg

per Pere Culell, 23 de desembre de 2016 a les 11:46 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de desembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 
Després de l’elecció de Mariano Rajoy com a president gràcies a l’abstenció del PSOE, el govern espanyol ha endegat la campanya Operació Diàleg. El tema és donar la sensació que volen establir un diàleg amb Catalunya. De fet, el mateix que han fet fins ara, perquè volen parlar de tot excepte del més important: deixar expressar els catalans en un referèndum sobre la independència.
 
Malgrat l’oblit, volgut o no, del podemita Domènech, expressat a Las Cortes, manta vegades s’ha fet el gest de demanar al govern i al parlament espanyol la possibilitat de deixar parlar la nostra ciutadania sobre el futur de Catalunya. La resposta ha estat sempre NO. Per combatre aquesta certesa de manca de diàleg, han endegat suara l’anomenada Operació Diàleg, posant un català a la delegació del govern a Catalunya, on la mateixa vicepresidenta espanyola hi ha obert un despatx, tot i que crec que sobretot acabaran rebent els qui els fan costat en aquest aspecte.

 
El desconeixement de la realitat catalana i la desconnexió bilateral, que crec irreversible, fan que aspirin que dialogant de tot excepte del referèndum, els independentistes deixarem de ser-ho. Fan tard, ja que el món s’ha adonat fa temps de les poques ganes de parlar sobre el procés que té el govern espanyol. Cal sumar-hi l’enorme tasca del conseller Romeva i un munt de gent que està treballant per explicar el procés arreu i per portar a terme el referèndum definitiu de setembre vinent. Ja no ens creiem res del que diguin allà. Mai acompleixen. Tampoc ara establiran un diàleg sobre el tema clau del procés. Només volen fer veure que volen dialogar. Però no ho faran.
 



Participació