Sempre ens quedarà el Vaji

L'editorial del mes

per Redacció, 15 de juny de 2012 a les 14:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de juny de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Il·lustració: Maria Picassó


És una de les notícies de l’estiu. El propietaris de l’hotel de 80 habitacions reconvertit entre Sant Fruitós i Navarcles, el popular Vaji, torna a obrir portes. I és que, tal com està el pati, una instal·lació d’aquest tipus no pot estar aturada. No han aconseguit vendre’l i, per tant, han decidit treure-li rendibilitat fins que arribin temps millors. Que no és el mateix vendre terrissa i hortalisses que sexe? Amb això hi estem tots d’acord, sempre que es faci sense coaccions i en la més estricta legalitat, cosa que, en el sector, no és gaire habitual, la veritat. Que no és gaire decorós? Home, potser ja caldria anar trencant tabús i admetre que el qui no corre, vola i, tal com tenim el panorama, tot és bo per fotre-ho a la cassola.

Respecte a l’establiment en qüestió, no ens cansarem de recordar que les ànimes més properes a Nostradamus ja van presagiar temps enrere, en el moment de la construcció de l’edifici, que un hotel entre dues poblacions i a peu d’autopista estava destinat a ser una rèplica ben digna de la mítica i ja enderrocada Casita Blanca barcelonina. De fet, el color de l’edifici és blanc com la llet. Però, tot i que anaven ben encarrilats, encara els va faltar un pas més. Aquell resort de la cadena Alfa va ser i continuarà sent una casa de barrets. La Cova, La Seu, Montserrat, Món Sant Benet..., el Vaji. Al cap i a la fi, tots són pols d’atracció turística. I gent crida gent. O no ho veieu així?
Participació