Cent mil euros ara o un milió d'aquí a deu anys?

per Aida Solà, 11 de desembre de 2016 a les 21:46 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de desembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
TEATRE. Sergio Caballero, Claudia Costas, David Vert i Dolo Bertran van presentar aquest cap de setmana al Kursaal 'El Test'; una comèdia dirigida per Cristina Clemente i escrita per Jordi Vallejo, que planteja un dilema molt senzill: que preferiu, 100 mil euros ara o 1 milió d'euros d'aquí a 10 anys?
Tots tenim un preu i és probable que sigui molt diferent del quin ens imaginem. Aquesta és la conclusió que es pot arribar després de veure com acaba 'El Test'.

Tothom sempre s'ha plantejat alguna vegada alguna pregunta tipus: que passaria si...? El problema ve quan el verb de la pregunta deixa de ser un condicional i passa a ser present.
Dues parelles, una de triomfadors formada per la Berta (Claudia Costas) i el Toni (Sergio Caballero); i una altra parella de 'perdedors', formada per l'Hector (David Vert) i la Paula (Dolo Bertran), emprenedors i treballadors que sembla que no tenen molta sort en els negocis i que la vida tampoc els va de cara. Els personatges masculins es divideixen, d'entrada, entre el perdedor i el guanyador. I els personatges femenins estan més exposats a la manipulació, la Paula, una dona que intenta mantenir els seus principis per sobre de les condicions socials i la novia del Toni, psicòloga, una dona 'llesta' i refinada.'El Test' comença de manera potent: El Toni planteja a la Paula la pregunta del milió... del milió d'euros... La pregunta és simple: què triaries, 100 mil euros ara mateix o 1 milió d'aquí a 10 anys? Una pregunta que la Berta, la parella del Toni, planteja als seus alumnes del màster per saber quina mena de futur els espera. La resposta, en aquest cas, no és tan fàcil de respondre, ja que no només és una pregunta, sinó que els diners estan a sobre la taula. En aquest dilema estan immersos la Paula i el seu marit, l'Hector.

El test és una comèdia romàntica que es mou entre els instints i els sentiments humans, traient a la llum el millor i el pitjor de cada un dels protagonistes: l'avarícia, l'enveja, la gelosia, etc. Efectivament, la naturalesa humana és la protagonista i els diners, l'amor, els sentiments amagats i les ganes de venjança seran els detonants a tot tipus de situacions i donaran forma a una obra on tots els seus protagonistes tenen secrets ocults que, inevitablement, acabaran sortint a la llum.
Les interpretacions de tots 4 personatges són correctes, però cal destacar el paper dels dos actors masculins (Sergio Caballero i David Vert). Ambdós interpreten els seus personatges les personalitats exactes que es necessiten perquè l'obra funcioni a la perfecció.

Dolo Bertran interpreta el seu personatge entre la racionalitat i els seus principis morals i, a vegades, des de l'escenari, es percebia que forçava una mica el personatge. Claudia Costas té molt poc temps per lluir-se, però deixa, des del primer moment, el personatge molt ben definit i ja d'entrada marca clarament quin és el seu territori, sabent retirar-se a temps quan és necessari.
Tot i que d'entrada, els diners són un tema seriós del qual se'n podia haver escrit un drama, l'autor ha sabut trobar el costat còmic perquè, des del públic, riguem de nosaltres mateixos observant les reaccions dels protagonistes, que podríem ser nosaltres mateixos; i per veure que el diners, ho pot canviar tot. 
Participació