El cabaret dels homes perduts

per Aida Solà i Concustell, 1 de novembre de 2016 a les 08:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de novembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
TEATRE-MUSICAL. Cabaret, un dels musicals de major èxit de Broadway i guanyador de 8 premis Tony es va poder veure aquest cap de setmana a Manresa en 7 funcions.  
Anys 30. Berlín. Hitler començava a guanyar terreny a la societat alemana i "els bojos anys 20" s'havien vist afectats pel crack del 29. Willkommen, bienvenue, welcome. Im cabaret, au cabaret, to cabaret. Crida el mestre de cerimònies del Kit Kat Klub des de l'obturador d'una càmera per donar la benvinguda al públic del teatre al musical.
 
Cada nit, El Kit Kat Club obre les seves portes cada nit a tots aquells que busquen una nit atrevida, sexual i molt eròtica. Un club que captiva amb les seves ballarines, el seu mestre i la seva estrella, la cantant angles Sally Bowles.

 
Narrat pel mestre de cerimònies, EMCee ( Armando Pita ) el Kit Kat Club serà testimoni d'una trama principal entre la cantant Sally Bowles ( María Adamuz ) i el novel·lista nord-americà Cliff Bradshawy ( Alejandro Tous ), qui arriba a Berlín per buscar inspiració per la seva nova novel·la. El musical, l'amenitzen un conjunt de trames secundàries a la dels seus protagonistes: l'amor entre Fraülein Schneider ( Amparo Saizar ), propietària de la pensió on viuen Cliff, Sally i Herr Schultz ( Enrique R. Del Portal ), el propietari jueu d'una fruiteria.

Foto: Teatre Kursaal

 
El repartiment principal el complement un conjunt de ballarins i ballarines dels quals se n'ha de destacar la professionalitat i el seu meticulós treball per aconseguir una perfecta harmonia, projectada a les butaques del teatre.

Foto: Teatre Kursaal
 
I des del pati de butaques també en destaca l'espectacular escenografia i els diferents canvis d'ambient en qüestió de segons. El saló del Cabaret, l'habitació de Cliff, el passadís de la pensió o el vagó del tren.
 
Amb aquesta nova versió de Cabaret, Azpilicueta, director del musical, ha volgut recuperar la versió original del musical que es va estrenar a Broadway el 1966. 



Participació