Valoracions

per El Pou, 14 d'octubre de 2016 a les 11:44 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'octubre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'editorial del mes d'octubreIl·lustració: LAURA ESTRADA

Hi ha mentides, grans mentides i estadístiques. La frase se li atribueix a lord Beaconsfield, un polític i aristòcrata britànic que va ser primer ministre en dues ocasions durant el segle XIX. La demoscòpia i els estudis basats en les tècniques d’investigació de les ciències socials són erràtics. Per això, l’estudi sobre el valor de Manresa al qual que feia referència el diari "Regió7" fa uns dies no ens el prendrem del tot seriosament. Entre altres coses perquè mesurava béns intangibles i, com bé saben els gurus del màrqueting, hi ha aspectes que es devaluen en menys de 24 hores. Malgrat tot, s’agraeix saber que el carrer que hi ha just a sota de la redacció de la nostra revista val quatre rals, sobretot si el comparem amb altres zones de la ciutat amb més glamur.

Davant d’aquests estudis, com els que es publiquen diàriament al voltant dels avantatges de menjar llimona, la qualitat del semen dels tarragonins o la nocivitat dels extractors de fum, de vegades val més mantenir una postura escèptica i fer-ne un cas relatiu. Posats a jugar, què als semblaria als tècnics i polítics de l’Ajuntament si la ciutadania, a part de la dubtosa fidelitat de les enquestes de popularitat, els fes una avaluació? Que, com en l’estudi publicat els valorés? Els posés preu com si es tractés de futbolistes al mercat? De ben segur que molts i moltes sortirien més baratets que el carrer d’en Botí. Per no dir que, en el cas d’alguns membres del Ple o del govern, no es liquidarien ni a les segones rebaixes. Ras i curt, no es vendrien ni com a saldos.
 



Participació