La Manresa universitària (1)

per El Pou, 14 d'octubre de 2016 a les 11:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'octubre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
DES DE LA BUTACA D'EN VOLTAIRE. Per l'Homenot de la PipaEscarxofat a la butaca és quan el pensament queda lliure per reflexionar, meditar... Cada verb dóna per ell mateix i no és el mateix. Els dubtes afloren i, si no es resolen, generen angoixa. L’angoixa que es fa més intensa quan més penso en l’estat de la qüestió universitària manresana. Tenim un embolic i amenaces per construir la nostre pròpia identitat i... ningú no en parla o, si més no, ho sembla.

Venim d’una llarga tradició docent, podem parlar de l’escola d’Infermeria, la de Treball Social, la més que digne Universitat Politècnica, la tradició de formar infermeres especialistes i metges residents als hospitals, ara unificats sota el paraigua d’Althaia, el mateix per les rotacions i metges de família dels centres de l’ICS... I de sobte ens trobem ben xuclats per l’empenta i la projecció de la Universitat de Vic. Una Universitat que tant apareix escrita amb aquest nom com, de vegades, sota el nom de Universitat de Vic-Catalunya Central. La darrera part es troba, ens els escrits i anuncis, amb aparicions i desaparicions a ritme de "Cha-cha-cha"; ni una pinzellada d’una rotllana igualitària sardana amb components osonencs i bagencs.
 
L’estructuració d’una idea de formació universitària a la Catalunya Central és bona en si mateixa, a més de noble, engrescadora, creadora de riquesa, de coneixement, cohesiona la comunitat, estabilitza el territori envers l’àrea metropolitana, i d’un gran futur! Si ho fem bé, junts i creant sinergies.
 
Fa un parell d’anys que, en alguns anuncis de l’oferta docent de la Universitat de Vic-Catalunya Central, apareixien diplomatures i cursos que s’oferien al campus Manresa; enguany el Campus Manresa és gairebé residual. Si fem entrada al nostre guia espiritual i científic, el pare Google, a la pàgina principal, cap menció de Manresa. Si entrem al campus virtual, el campus Manresa no hi apareix, si entrem a Universitat, òrgans de govern, sí que en el quart lloc del Rectorat apareix la figura del vice-rector del Campus Manresa! Campus que com dic no surt en les explicacions dels diversos Campus (2).
 
I la Fundació Universitària del Bages? Doncs si entrem a la FUB (Fundació Universitària Balmes), a part del components de la direcció, com a assistents amb veu i sense vot, el representant de la FUBages (ho posa d’aquesta manera). Com que el tema dóna per a molt més, en aquest negoci compartit, continuarà...Participació