De què estem fets?

per Marta Grifell, 26 de setembre de 2016 a les 10:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de setembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Què som? De què estem fets? No us heu preguntat mai això? No és una pregunta gaire difícil de respondre, però segons a qui ho preguntis rebràs una resposta o una altra. La matèria i els éssers vius estem fets de moltes coses, us heu adonat de quantes?
Estem fets d’òrgans, de sang i fetge dirien els enamorats de les novel·les negres. De teixits: músculs, nervis, pell, greix... Però de què estan fets els teixits del nostre cos? Nosaltres som organismes pluricel·lulars, les nostres cèl·lules s’han multiplicat i s’han diferenciat fins a crear cèl·lules més especialitzades formant teixits. Tot comença amb la unió de dues cèl·lules, una de la mare i una del pare. Però les cèl·lules estan buides?


De cap manera, les nostres cèl·lules estan fetes de milers de macromolècules i molècules. És a dir, proteïnes, àcids grassos, sucres, sals, aigua... Les macromolècules i molècules estan formades pels àtoms. I aquests per protons, electrons i neutrons. Mireu al vostre voltant, en l’essència més bàsica tot està fet del mateix. Us convido a posar-vos romàntics, perquè tot l’univers està compost de protons, electrons, neutrons, àtoms i molècules. Benvolguts romàntics, som pols d’estrella.





Participació