Juli Piris porta les seves 'Señales acuáticas' al Voilà!

per Albert G. Prat, 11 de juny de 2012 a les 22:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de juny de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
MÚSICA. El cantautor Juli Piris va estrenar a Manresa la gira de presentació del seu darrer àlbum d'estudi. En un concert elèctric i entregat, el músic va estar acompanyat per una banda formada per músics reconeguts com ara Litus, Josep Maria LLongueras 'Llongue' o Rosa Pujol. El Voilà! presentava un estat força ple ja abans de començar el concert, i és que l’ocasió s’ho mereixia. Es tractava de la presentació oficial del primer CD d’en Juli Piris “Señales acuáticas” i, a més, era el primer cop que tocava tots els temes en directe acompanyat de la banda formada per músics força reconeguts, alguns d’ells amb carreres musicals pròpies en solitari. Aquest és el cas, per exemple, d’en Litus, relegat al paper d’actor secundari enfundat en una guitarra elèctrica que alternaria, segons l’ocasió, amb un teclat.

Degut a que el concert era amb tota la banda, inicialment va haver algun problema de so, que de seguida es va anar solventant. Cal recordar que aquest no és un format habitual en els concerts del Voilà!, normalment més acústics i amb menys músics, però això no va impedir que, quan Juli Piris va saludar, ja s’hagués posat al públic a la butxaca. Un públic format per gent vinguda de diferents indrets de Catalunya i que va mostrar força respecte cap a l’artista durant tot la nit.

No va tardar massa en Juli a demanar un primer brindis general a la sala per a prosseguir desgranant peça a peça el seu nou treball. Va ser quan va interpretar una cançó dedicada als vells rockers que va fer pujar a l’escenari: un altre amic seu, i productor de l’àlbum, Josep Maria Llongueras 'Llongue', que antigament havia estat membre del grup La Madam. Junts van interpretar un dels temes més contundents de la nit. La tònica general del concert van ser temes d’un estil pop-rock força animats. Alguns recordaven lleugerament a la música de l’època de “la movida”, i especialment en alguns moments es notava certes influències al Último de la fila. Però el que està clar es que en Juli Piris sap entretenir i animar al personal. Es notava que sap com entretenir el públic i va demostrar tenir moltes taules, gràcies al seu passat com a ‘frontman’ en diverses orquestres.

Un dels millors moments de la nit va ser quan va pujar Rosa Pujol a l’escenari per cantar el tema ‘Trenca el silenci’ amb un format aquest cop més íntim i acústic només amb part de la banda (Juli i Litus). Però també hi van haver altres col•laboracions, com ara la d’un músic saxofonista o fins i tot un jove que Juli Piris va presentar com el seu nebot. Quan ja s’encarava el final del concert fins i tot va caure algun tema d’estil més funk.

Un cop arribat al final, els músics van desaparèixer de l’escenari, però tal i com ja es preveia veient el públic, hi havia ganes de més i en Juli va aprofitar per tocar un tema acústic tot sol i acabar el concert repetint tres temes dels que havien sonat a l’inici però aquest cop amb més energia i força, ja que era el final de l’espectacle i el show estava ja més rodat. La banda es va acomiadar definitivament amb tots els col•laboradors dalt de l’escenari agraint al públic que havia quedat més que satisfet d’aquest concert de presentació després de comprovar que els temes del “Señales acuáticas” no havien fet aigües.


Juli Piris durant la seva actuació al Voilà! Foto: Ose RecioParticipació