Un passeig per les Enramades de Sallent

per Anna Pujol, 9 de juny de 2012 a les 18:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de juny de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
SOCIETAT-REPORTATGE. Un passeig pels carrers plens de color d'aquest any i per la història de la celebració, Premi Nacional de Cultura a la millor iniciativa artística popular l'any 1992, així com Festa d'Interès Turístic i Festa Tradicional d'Interès Nacional.

El carrer Àngel Guimerà, amb motius mariners, és dels que més està agradant. Foto: Anna Pujol    


1325-2012. Fa gairebé set-cents anys que els veïns del poble sallentí engalanen els carrers per Corpus. La tradició va començar sent de caire religiós, però s'ha anat convertint en laic. Als inicis, s'enramava pel pas de la processó del Santíssim Sagrament, amb branques d'olivera i boix, garlandes vegetals... Actualment, els materials són ben diferents, i els motius, principalment lúdics. 

Enguany hi ha menys espais enramats que l'any passat. Tanmateix, els que hi ha són realment agradables a la vista. Afirmen els vianants que no n'hi ha cap que no els agradi. A més, hi va haver un problema tres setmanes abans de la celebració. El cablatge per decorar la part superior de les vies, valorat en 25.000 euros, va ser robat. Després de tot, però, s'ha pogut enramar.

Tercer tram del carrer Cós, el més dolç de tots. Foto: Anna Pujol  

La festa va començar dimecres al vespre, vigília de Corpus, amb l'engalanament dels carrers i acabarà dilluns, moment en què cada grup d'enramadors celebrarà un sopar a la fresca. Quatre dies amb actes per tots els gustos i les edats. Dijous va cantar Elena Gadel acompanyada de Joan Martorell al piano. Divendres hi va haver el concert N'ramada Jove. Avui dissabte, al matí, el concurs de pintura ràpida i, al vespre, la representació d' El Retaule dels Embotits . Demà, una demostració d'acrobàcies amb l'espectacle Beijing Acrobats. Com es pot veure, per Enramades no només es decoren els carrers. A part d'aquestes activitats, n'hi ha moltes d'altres al programa d'actes.

Plaça Joan Vilaseca, que ha tornat als temps dels dinosaures. Foto: Anna Pujol  

S'ha esmentat el Retaule dels Embotits. Coneixeu la seva història? 

Aprofiteu per veure i viure els carrers, teniu fins dilluns. Fins i tot el Rei Joan Carles hi ha anat!
 

El carrer Sant Esteve llueix amb motius africans. Foto: Anna Pujol


Detall del carrer Sant Bernat, que ens transporta a Botswana, amb el Rei caçant un elefant. Foto: Anna Pujol


Detall del carrer Sant Esteve, convertit en una granja. Foto: Anna PujolParticipació