Les propostes culturals de juny

per El Pou, 3 de juny de 2016 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de juny de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 
 MÚSICA
Batalla de bandes
Marc Vilanova
 
Als mesos d’estiu, l’oferta d’espectacles musicals es va aprimant als espais habituals, per donar pas a les festes majors. Tot i així, des d’aquest espai, us proposem assistir a la gran final de la Batalla de Bandes (Sala Stroika, dissabte, 11 de juny, 21 h), concurs adreçat a bandes bagenques debutants i liderat per l’associació Vintcatorze. Tindrem l’oportunitat d’escoltar les tres bandes finalistes juntament amb la banda egarenca de folk-punk Sigelpa. Canviant d’espai i dins del marc de les festes del barri de Valldaura, l’espai musical Voilà ha programat un parell d’actuacions que val la pena apuntar a l’agenda: en primer lloc els Pájaros Mojados (divendres 3 de juny, 22:30 h) amb un repertori de versions del pop-rock estatal, seguits de prop dels Caravan swing (diumenge, 5 de juny, 20 h), amb un espectacle basat en els clàssics americans del swing i el rock’n’roll. Sense canviar d’espai acabarem amb els mediàtics, ja que ens visitaran Manel Fuentes (dijous, 16 de juny, 22 h), amb el xou habitual de clàssics del Boss Bruce Springsteen, i l’inconsumible Dani Flaco (dijous, 30 de juny, 22 h) celebrant els seus deu anys sobre l’escenari i els set anys d’activitat de l’espai musical Voilà. 
 
 
CINEMA
‘Francofonia’
David Torras

 
Aquest 3 de juny s'ha estrenat Francofonia, del director rus Alexander Sokurov. Es tracta d'un film ambientat en el Paris del 1940 que analitza la relació entre el poder i l'art centrant-se en el museu parisenc per excel•lència, el Louvre. Aquest és, doncs, un retorn a un tipus d'espai que Sokurov ja havia explorat en el film que el va popularitzar, El arca rusa, filmada en un únic i portentós pla seqüència. Esperem que la pel•lícula pugui veure's a Manresa en les properes setmanes. 


 
 
TEATRE
Cabaret al Kursaal
Joan Morros
 
L'any 2011 el teatre Kursaal es va estrenar amb el muntatge Hoy no me puedo levantar en la programació de grans musicals. La gira per l'estat espanyol d'aquests tipus d'espectacles està reservada a ciutats grans, sovint capitals de província. Veure que Manresa programa set funcions de Mamma Mia, de Grease o de Sonrisas y lágrimas és un fet que sovint sorprèn els gestors dels grans equipaments escènics i musicals del país. Seguint amb aquesta línia de programació de grans musicals, a finals d'octubre arribarà a Manresa la cinquena proposta de gran format: Cabaret, una de les obres més importants del cinema i el teatre musical de tots els temps. Un muntatge que ens transporta al Berlín dels anys 30, on la cantant anglesa Sally Bowles, el novel•lista americà Cliff Bradshaw o el fruiter jueu Herr Schultz ens acostem a la realitat quotidiana del país en ple creixement del nazisme. En aquest ocasió, Cabaret arribarà al teatre Kursaal procedent de Madrid, on ha fet estada durant vuit mesos, i abans d'arribar a Barcelona. 



 
ART
Vi, pintura, paisatges i records
Maria Camp
 
De vi i pintura: una nova edició de Vi_Suals, la trobada anual que marida art i vi i que en aquesta ocasió té el color el vi com a eix de treball. Creacions de diverses disciplines. Trobarem obres pictòriques en suport tèxtil de diversos artistes i tast de vins el dissabte 4 de juny a la plaça de Sant Domènec. La projecció de dos curtmetratges el mateix dia el vespre a l'Auditori de la Plana de l'Om. I les obres de membres de Foto Art Manresa a la sala d'exposicions de la Plana de l'Om fins al dia 5. Aquestes creacions es podran visitar també del 8 de juny al 10 de juliol al Museu de la Tècnica de Manresa. De paisatges i records: l'exposició de Jordi Clusa al racó d'art de la Llibreria Papasseit fins al 30 de juny. Una  mostra del seu treball Casamance, paisatge interior, una investigació pictòrica entorn el paisatge d'aquesta regió del Senegal que no busca una representació de la realitat sinó que sorgeix del record i la vivència interior. 
 



Participació