Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de maig de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
FA ANYS. Pau Subirós, productor accidental de la pel·lícula La Plaga, en una de les Converses organitzades per Cineclub Manresa deia: "Ens va sorprendre la densa xarxa de cineclubs que hi ha a Catalunya, i ens va ajudar moltíssim per avançar en la distribució.
Sívia Munt en el cicle de converses sobre els 60 anys de Cineclub
Aquest públic subterrani hi és, i sort en tenim". Cineclub de Manresa forma part d'aquesta densa xarxa, i és un dels primers a aparèixer. Al seu web hi ha retalls de diaris que parlen de les primeres trobades cinèfíles, als voltants dels anys 50. N’hem parlat amb dos membres de la junta: Conxita Parcerisas i Enric Tierz.
—Quina és la missió de Cineclub? --Conxita Parcerisas: Aportar cinema de qualitat a la ciutat, un cinema no comercial, en versió original. Cinema d'autor.
—Enric Tierz: També cicles de països, autors o temàtiques que costen de trobar als cinemes convencionals o a la televisió. En definitiva i tal com diu un dels articles del recull històric del web: aportar bon cinema, pensat, el que s'allunyi de tota producció prefabricada, amb inquietuds més elevades que les tallades d'un mateix patró. I això ja ho deien al principi!
—Enguany esteu celebrant els actes del 60è aniversari. Ens en podeu fer cinc cèntims?
—C. P.: Ara hem acabat el cicle de Converses. Al maig hi haurà un acte oficial a l'Ajuntament amb el director de la Filmoteca. I podem avançar que mostrarem l'antic projector de la Sala Ciutat restaurat!
—E. T.: Després de tots el cicles, activitats, converses... acabarem la celebració projectant pel·lícules estrenades fa 60 anys.
—Què en podeu dir del cicle Visuals?
—E. T.: Ens volíem acostar als joves creadors d'aquí. Els vam donar un tema lligat a la ciutat i una total llibertat de creació. Finalment, l'oportunitat de projecció.
—C. P.: El públic jove i els infants ens interessa molt que participin de les nostres activitats. Tant mirant com creant. Ara estem treballant en una possible col·laboració amb Imagina't. Anem plantant llavors per tal que Cineclub tingui futur.
—Heu col·laborat amb altres projectes de la ciutat?
—C. P.: Sí, vam col·laborar amb la fira Ecoviure, en projeccions a l'aire lliure al claustre del Museu, amb la Casa de la Música oferint cinema mut amb música en directe... I sempre estem oberts a més propostes!
—Quina és la resposta de la gent?
—E. T.: Amb tots els anys d'història, ha estat força oscil·lant. Als anys 80 vam patir la crisi quan va sortir el vídeo, als anys 90 ens vam topar amb l'obertura de Bages Centre...
—I ara la gent veu cinema a casa molt fàcilment.
—C. P.: Per això ens centrem en aquell valor afegit que pot aportar el cineclub, des de la variada i equilibrada programació mensual de pel·lícules (hem aconseguit que últimament augmenti el nombre de públic assistent) a col·loquis lligats a projeccions o converses que poden ser fins i tot de llibres, com el que va presentar en Pau Subirós a la Parcir.
- Nom: Cineclub Manresa.
- Data de creació: 22 d'octubre del 1955.
- Definició: Cinema amb inquietuds.
- Sector: Cinema.
- Públic: Totes les edats.
- Web: http://cineclubmanresa.cat/.
- Facebook: https://www.facebook.com/cineclubmanresa.
Assistents a la projecció "Ciutat Morta, en el debat posterior, el 2013