Aquest producte és un clar exemple del màxim respecte a la fruita per aconseguir un vi complex, de qualitat, a un preu raonable, on es tenen en compte paràmetres com el paisatge, el clima i l’entorn. Tots ells fan que sigui un vi expressiu i únic.
L’anyada a la qual ens referim, la 2015, ha estat elaborada amb les varietats Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon i Picapoll Negre. El vi ha tingut un lleuger envelliment en bóta de roure francès per aportar-li complexitat i estructura. Pel que fa al tast, ens trobem davant d’un vi fresc, afruitat, amb notes especiades i torrades provinents de la criança. En boca és ampli i amb bon volum, cosa que produeix una agradable permanència.
El Petit Bernat és el primer vi català certificat amb la Petjada de Carboni, que significa que s’han tingut en compte les emissions de Co2 enviades a l’atmosfera per produir-ne una ampolla. El resultat, molt satisfactori, el col·loca en un dels cinc vins amb menys emissió del món.
Marc Maldonado, sommelier del celler Oller del Mas