La botiga 28m2 es transforma en un centre de joieria

per Aida Mallofré, 6 de juny de 2012 a les 21:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de juny de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
EMPRENEDORIA. L’establiment 28m2 que fins ara acollia l’obra de quatre artistes de diferents disciplines s’ha metamorfosat en una botiga-taller de joies. La dissenyadora de joieria Cristina Giménez Llobet és la propietària d’aquesta petita botiga situada al Carrer de les Piques, a tocar de la Reforma.
Cristina Giménez davant d’una de les joies d’autor que ha creat per escenificar el nou projecte Foto: Aida Mallofré

El 9 de maig 28m
2 va inaugurar oferint al públic una nova versió del local. Després que altres sòcies marxessin Giménez ha omplert l’espai amb el seu món: la joieria. “Ha sigut una metamorfosi, però la línea continua sent la mateixa” assegura. Peces fetes a mà de la marca de la propietària, CrisJoies , i l’esperit d’una botiga que busca ser més que un punt de venda. La intenció és convertir el local en un show-room , és a dir, en un espai on es combinin tallers, xerrades, disseny, cursets, exposicions i que alhora sigui punt de venda. « 28m 2 ja no és una botiga, sinó un centre de joieria » , afirma Giménez.
 
Una sèrie de cinc joies exposades al centre de la botiga escenifiquen aquest procés de transformació, sent cada una la representació del procés de metamorfosi d’un cuc de seda. La col·lecció situada al centre de la botiga representa l’essència del nou projecte. Al seu voltant hi ha exposades peces de la marca CrisJoies: joieria d’autor, dissenys exclusius, col·leccions seriades i peces de joieria més comercials. Inspirades amb la natura, la llum, les finestres, els panys o el món submarí, les joies són el resultat de la gran creativitat de l’artista. Moltes d’elles, estan acompanyades de poemes fets per Giménez, i de títols suggeridors de la història que s’amaga al seu darrere. La gran varietat de joies fan que els preus oscil·lin dels 20€ a més de 400€.
 
El taller
El taller ocupa el mateix espai que la botiga en un local únic, separats l’un de l’altre per mobles mòbils. És l’espai de treball de la Cristina i on s’imparteixen els cursos de joieria. El pròxim dimarts, dia 12, en comença un per a principiants organitzat per la mateixa propietària. Durant un mes els participants podran experimentar amb diferents materials buscant el treball de la tècnica i de la imaginació.

La dissenyadora de joieria a l'espaiós taller de 28m2 Foto: Aida Mallofré
 
En el mateix taller la Cristina Giménez de 28m 2 té la intenció d’organitzar a partir de setembre un conjunt de cursos i xerrades d’experts en joieria en coordinació amb d’altres joieries de Catalunya. « Es tracta de treballar en xarxa perquè el cost de portar determinats professionals sigui més econòmic » . De moment Giménez ja ha contactat amb coneguts del món de la joieria de Barcelona, Andorra i Girona. Des del Barri Antic de Manresa 28m 2 vol donar a conèixer la ciutat fora de la nostra comarca a través del contacte amb el món de la joieria. 
 
Nous projectes a partir de setembre
Cristina Giménez ens explica que 28m 2 tindrà una segona inauguració al setembre. Amb el nou curs tres artistes de disciplines artístiques diferents a la joieria entraran a formar part del taller-botiga. L’objectiu és que sota la marca 28m 2 totes es coordinin per treballar un mateix tema des de quatre branques diferents. Cal remarcar, però, que CrisJoies continuarà sent la marca amb més presència al local. 

El projecte de la joiera manresana encara està començant a volar. Al setembre la imatge de la botiga canviarà tot i mantenir-ne el nom. Una libèl·lula formarà part de la imatge de 28m 2 sota la qual s’organitzaran els esdeveniments, cursets o xerrades. Dins de la marca esmentada CrisJoies serà la identificació del treball fet per la Cristina Giménez Llobet.

Participació