Hi havia un diari, tres ràdios, una televisió i un mensual

per Jaume Puig, 23 de març de 2016 a les 10:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de març de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
FA 25 ANYS. 'Regió7' era un diari en contínua expansió. Ràdio Manresa i Ràdio Nova Manresa emetien força radiofórmula en cadena, Ràdio Ciutat maldava per ser una alternativa radiofònica jove i Televisió de Manresa no tenia els mitjans ni els recursos econòmics per fer una televisió digna.

Amb el títol en portada de: El pastís de la informació local, el reportatge central de la revista de febrer, elaborat per Montse Ayala i Anna Vilajosana, repassava el panorama força desigual dels mitjans locals. Mentre Edicions Intercomarcals, editora de Regió7, tenia una setantena de treballadors i estava a punt de fer el salt a l’edició diària, Ràdio Manresa, adherida a la Cadena SER i que havia passat a ser SA dos anys abans, dedicava l’Ona Mitjana a programació informativa, majoritàriament autòctona, i la FM als 40 Principals. Ràdio Ciutat complia cinc anys aquell mes i aspirava a obtenir llicència de ràdio comercial, segons declarava Ignasi Ribas, llavors president de l’Ateneu Cultural Llamborda. I Ràdio Nova Manresa vivia una etapa de canvi, amb la desaparició de la Cadena 13 i la compra per part de la COPE. Pel que fa a l’àmbit televisiu, TVM havia començat a funcionar el 1989, tenia només set treballadors de plantilla i una programació limitada, de dilluns a divendres. Sala d’editatge de TVM
 

El boom dels dentistes sud-americans


Un dels reportatges del mes analitzava l’arribada de dentistes sud-americans a Catalunya i a la ciutat. El fet de funcionar d’acord amb la lliure competència i que la Seguretat Social no cobrís la majoria de despeses dentals afavoria l’increment de preus, especialment de les pròtesis.

Radiografia de la Font dels Capellans

Un altre reportatge, de Joana Martínez, feia una aproximació a la realitat del barri de la Font dels Capellans, que feia deu anys que havia estrenat el mercat dels dimarts, llavors ja plenament consolidat. L’Associació de Veïns havia aconseguit fer realitat reivindicacions com limitar-ne el creixement, acostar-se a la ciutat i una negociació constant amb ADIGSA per millorar les condicions de l’entorn.

S’inaugurava el Centre de Salut Mental

El dia 6 de febrer s’havia fet a l’ajuntament un homenatge a qui havia estat president del Parlament de Catalunya i d’UDC, Miquel Coll i Alentorn, sota la presidència del president del Parlament de l’època, Joaquim Xicoy, i de l’expresident Joan Rigol. El dia 8 mossèn Josep M. Ballarín feia el pregó que encetava els actes de la Festa de la Llum, organitzada aquell any pel Grup Cultural de l’Agrupació Cultural del Bages. El dia 10 Rialles tornava a convocar el Carnestoltes infantil, amb gran nombre de comparses. I el dia 15, el conseller de Sanitat, Xavier Trias, inaugurava el Centre de Salut Mental de l’Hospital General.

 


Portada del núm. 43, amb Núria Bacardit a TVM, l'any 1991.
Participació