Ciutat no tan gran

L'editorial del mes de març

per El Pou, 10 de març de 2016 a les 14:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de març de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Quin flac favor que ha fet a l’autoestima manresana assabentar-se que la ciutat no arriba als 75.000 habitants. I per poc! La cosa ha estat tan pintoresca que fins i tot a TV3 els va fer gràcia la caça d’empadronats engegada des de l’Ajuntament amb l’inestimable suport dels agents de la policia local. És el que diem sempre, ja és trist ser notícia només per incidents de l’anomenat fet divers o per les misèries municipals habituals relacionades amb marcar més o menys paquet o quedar-se curt de mànigues. Algú hauria de fer un estudi de la fatalitat manresana des de la Pesta Negra i posterior excomunió del bisbat en temps del miracle de la Llum. De fet, des d’aquest fenomen paranormal, no es recorda cap fita digna de menció a excepció, això sí, de la Bases de Manresa que, com a declaració d’intencions —no pas com a vial urbà del segle XX— van estar força bé.

Ja ho va dir l’eficient Josep M. Sala, perdre la condició de ciutat gran sap greu. Ara, el que en sap més és no comptar amb les 878.000 cuques que deriva l’erari estatal per tenir la categoria de gran ciutat. Porca misèria, oi Sala? Per acabar-ho d’adobar, l’alcalde diu que potser no es va tenir prou cura a l’hora de mantenir el padró al dia. Home, que això ens costa calés! Encara que s’hagi de sucar algú perquè s’empadroni tot és qüestió de fer números. Som desgraciats, sembla que no hi ha res a fer per canviar el signe i revertir la nostra dissort... Una bona idea potser seria incentivar l’empadronament i, per variar, atorgar algunes contrapartides als ciutadans. Per pisos buits, a Manresa, no quedarem. Amb quatre veïns d’aquí i quatre famílies d’allà ja faríem el fet. Potser la petja ignasiana ens servirà d’ajuda per recuperar el bon camí i, de passada, els 878.000 euros. 


Arxivat a:
El Cul del Pou, EDICULParticipació