"73 raons per deixar-te", de Guillem Clua

per Aida Solà Concustell, 15 de febrer de 2016 a les 14:07 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de febrer de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
TEATRE. Després de deixar el públic manresà sorprès amb "Smiley", Guillem Clua escriu el seu primer musical: "73 raons per deixar-te", sota la direcció de la periodista catalana Elisenda Roca. Amb les entrades gairebé exhaurides, el musical es va poder veure dissabte al vespre al Teatre Kursaal de Manresa.
Tot i que pel títol "73 raons per deixar-te" pot semblar ser una típica comèdia romàntica, la realitat és diferent: A través de 4 personatges (Toni i Mercè, parella; El Ferran i la Rosa, els pares del Toni i la Mercè, respectivament), Clua fa una reflexió la difícil convivència en el món de la parella.

Foto: Focus (Productora)

La història combina amb fluïdesa els diàlegs i les cançons, entrant i sortint de la part musical amb d’una manera molt subtil que, fins i tot, atrapa a les persones qui no agrada aquest tipus d’espectacle. En primer lloc, cal destacar l’excel·lent treball de Ricard Prat i Coll amb l’escenografia; a través de petits elements i detalls en situa a la casa de la Mercè, a la casa dels pares, a una estació de metro, etc. Segurament, tot és també gràcies a la il·luminació de Kiko Planas i l’estudiat vestuari de la Laia Cambrils, un dels altres elements clau, doncs és el què ens ajuda a diferenciar els diferents moments que passa cada acció.
 
I pel que fa els actors Ferran (interpretat per Alex Casanovas , en substitució d’Abel Folk), Mercè ( Mercè Martínez ), Rosa ( Mone Teruel ) i Toni ( Marc Pujol ). Tot l’elenc artístic van estar perfectes en la interpretació del seu personatge. Pel que fa les parts musicals, qui té menys feina té és el Ferran (Alex Casanovas) que, tot i no tenir una gran experiència en musical, es defensa prou bé. La resta dels actors són professionals en l’àmbit musical i reconeguts pel públic català, “La Bella i la bèstia”, “no són maneres de matar una dona” o “Boscos Endins”, per exemple. Rarament en els musicals d’ara, la música s’interpreta amb directe, Andreu Gallén n’és el director musical i pianista, i l’acompanyen Víctor Pérez al violí.


Foto: Focus (Productora)
 
En resum, una petita joia que cap amant del teatre i del musical s’hauria de perdre!
 


Arxivat a:
Cultura, raons, per, deixar, guillem, clua



Participació