Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de desembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Música-Teatre. S’acaba l’any, i amb això la temporada de Teatre al Kursaal. Aquest cap de setmana ha acabat el TOC de música i de teatre amb el concert de Blaumut divendres a la nit i l’obra, Tortugues: La desacceleració de les partícules, dissabte i diumenge. BLAUMUT
Divendres, el grup de Cervera va tornar després de dos anys a l’escenari del Kursaal. En aquell moment, Blaumut tot just naixia i començava al seu camí, però ara ja és un grup revelació dins la geografia catalana. L’espectacle que van oferir divendres va ser un tast del seu darrer disc, “El Primer arbre del bosc” en què van demostrar ser un grup musical de primera línia en el panorama català.
Durant el concert, el públic va poder escoltar una vintena de cançons combinades amb converses, anècdotes del Vassil (violinista del grup), acudits i selfies. Tornarem a casa, De moment, Vuit, El primer arbre del bosc o les ja conegudes Pa amb oli i sa l, El llimoner o Bicicletes , van ser algunes de les cançons que els manresans van poder gaudir durant les gairebé dues hores de concert.
Selfie durant el concert Foto: Pàgina oficial del Facebook de Blaumut
En tot moment, Blaumut va transmetre frescor i espontaneïtat. Des de la platea, es notava que, tot i ser un grup jove, hi ha una trajectòria recorreguda i que darrere del grup de música hi ha una colla d’amics.
La bona acollida del públic els col·loca amb molt bones possibilitats dins del panorama musical de casa nostra. I la prova és que, aquella nit, Blaumut va exhaurir totes les entrades del teatre.
TORTUGUES: LA DESACCELERACIÓ DE LES PARTÍCULES
Tortugues: La desacceleració de les partícules és una comèdia amb un humor negre a mesura que avança la història. Fem broma quan parlem d’experiments científics, puix que a vegades ens semblen incerts, però, Clàudia Cedó (escriptora i directora) aconsegueix apropar al públic amb aquest tema i tractar-lo d’una manera delicada i amb sentit de l’humor.
Dos científics ambiciosos i sense escrúpols decideixen provar un medicament, encara amb fase experimental amb un humà per observar-ne les reaccions. L’efecte del medicament és que desaccelera l’organisme fins a extrems inexplicables.
L’obra és una història de dues trames lligades: una parella de científics i un matrimoni corrent. El primer matrimoni és una parella manipuladora, ambiciosa en què l’èxit passa per davant de tot i per sobre de tothom, sense pensar en les conseqüències que podrà tenir. D’altra banda, la segona parella és un matrimoni qui, cansat de la vida de la ciutat, decideix canviar d’aires i anar a viure a una nova casa en plena natura i en un ambient rural. La diferencia entre una parella i l’altra és que uns busquen un lloc a la història i els altres volen, simplement, viure la vida i emocionar-se de les coses petites del dia a dia.
Tots quatre actors fan una excel·lent interpretació, però cal destacar el paper de Dani Arrebolia, el protagonista de l’obra qui acaba servint de conillet d’índies als científics sonats. L’evolució del seu personatge passa per un home estressat a convertir-se en una tortuga.
Tortugues: La desacceleració de les partícules és una reflexió sobre els límits de la ciència i l’ètica dels humans.