Terra Baixa: Un únic actor i quatre personatges a interpretar

per Aida Solà i Concustell, 2 de novembre de 2015 a les 22:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de novembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
TEATRE. La quarta obra del TOC de Teatre, "Terra baixa", es va poder veure aquest cap de setmana a la Sala Gran del Teatre Kursaal.
    Pau Miró reescriu i dirigeix la coneguda obra "Terra baixa", d’Àngel Guimerà. Aquesta versió contemporània del clàssic de Guimerà és interpretada només per un únic actor, Lluís Homar, que es posa a la pell dels quatre personatges principals del text: D’una banda, Sebastià, el propietari; Manelic, un pastor que viu a les muntanyes; Marta, la noia a qui Sebastià obligarà a casar-se amb Manelic, i Nuri, l’amiga de la jove.



És complicat, d’entrada, pensar que una única persona pot interpretar tots els personatges i, alhora, pot sonar estrany, però a mesura que l’obra avança tot pren sentit. És cert que, al principi, és complicat entrar en la història i situar cada un dels personatges, tot i que, en el moment que agafes el fil, tot s’acaba fent més fluid, i entendre plenament la versió de Miró resulta més amè.

El contrari passa amb els personatges; cada personatge es distingeix pel canvi en el to de veu, per la col·locació o per un simple detall en el vestuari. I parlant ja del mateix actor, Lluís Homar s’ha sabut enfrontar amb un gran repte: la interpretació de manera solitària de diferents personatges, en situacions diferents. En aquest sentit, hi té molt a veure la bona adaptació del guió, la direcció de Pau Miró i la posada tan simple en escena, però, alhora, cuidada. En l’atrezzo es crea un espai escènic senzill, però que amb la bona distribució que hi ha dels elements fa que sigui més que suficient per representar la història. I finalment, la música de Sílvia Pérez és el complement clau en les transicions de les escenes. 




Participació