Si…

Des de la Butaca d'en Voltaire. PER L'HOMENOT DE LA PIPA

per El Pou, 10 de setembre de 2015 a les 13:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de setembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 Si la Gran Rata que des de sobre els núvols ens mira, observa i anota comportaments dels humans fos capaç de parlar-nos i ens fes partícips de les anotacions de les darreres setmanes…
La religió vigent per l’ocupant d’aquesta butaca considera que la Gran Rata ens torna les jugades (per no dir una paraulota) que els humans fem a les seves companyes i que extreu conclusions a partir de les nostres conductes observades. Una Rata sàvia! Però, a hores d’ara, desconcertada.

Detecta un neguit important en els habitants de la pell de brau, i ansietat elevada en l’anomenat (mal anomenat) “Nordeste de la Península”. Ha fet enquestes, determinacions de previsió de conductes, d’actituds i de variacions emocionals, sobretot dels residents a la regió sotmesa pel centralisme barceloní i, resultat: està en tractament psiquiàtric i, en plena cura de son!
IL·LUSTRACIÓ: MARIA PICASSÓ

Hem trobat, escampades i inconnexes, algunes anotacions fetes per ella:

“Ciutadans espantats per un futur proper per l’amenaça de no cobrar les seves pensions o el salari els funcionaris; ciutadans que afegeixen encara més llenya al foc espantant els primers ciutadans (però Ciudadanos indecisos); Residents amb un sentiment espanyol, que seguien la seva, desbocada, pastora i, ara no es troben a l’alçada del nou pastor, ni a voltes, prou nets. Proletaris de diverses i històriques Internacionals Socialistes que inicien patiments psicosomàtics, per un dubte, hamletià, entre sobirania i socialisme; les contradiccions poden ser causa d’úlcera d’estómac i de còlon irritable… Ho he de contrastar amb dades científiques i anotacions en els registres sanitaris!”.

Continua la Rata Sàvia:
“Sobta veure una processó, ordenada de persones de diversa extracció social que a vegades sembla que van juntes, de cop, si un surt de la fila, rep un clatellot i torna, són molts, canten, ballen poc i se’ls veu animats, cada vegada que algú parla a la capital del Reino, se’ls afegeix més gent. Un altre grup diuen que també, si poden que sí que poden, s’acostaran a la gran processó, i un grup, serèé, parlant d’avantatges socials mentrestant arrosseguen el Crist Gros quadribarrat…
Veig les forces d’orde públic molt ocupades…. Estan perseguint… mosquits!”

Aquí ja és on la Gran Rata va necessitar assistència. Va petar!


 
 
Arxivat a:
El Cul del Pou, BUTACA



Participació