Dani Molla: «Sempre m'havien agradat els animals»

per Anna Pujol, 12 d'agost de 2015 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 d'agost de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
EMPRENEDORIA. Fer de la teva passió una professió. Col·laborar, a més, amb associacions protectores d'animals. Oferir un ampli reguitzell de productes, intentant que siguin propers i naturals. Aquestes són les idees principals que ens emportem després de la inauguració de Bestial. Però millor que ens ho expliqui Dani Molla, l'emprenedor que, centrant-se en una necessitat que creia que Sallent tenia, va crear La botiga d'en Ceni.
Si haguessis de definir Bestial...
-Ho faria dient que és una botiga amb molts tipus de pinso, però també amb articles per a mascotes. I que, a més, intenta ser solidària, oferint productes en col·laboració amb l'associació Galgos 112: tasses, encenedors... I posant cartells d'animals en adopció a la protectora Seproan Sallent, així la gent en coneix l’existència sense necessitat d'haver-hi d'anar. Allà hi tenen molts gossos!
 
I una gran quantitat d'ells són llebrers. Per què?
-El problema ve d'altres parts d'Espanya, on s'utilitzen per caçar. Per als caçadors, un llebrer té una vida útil d'un any, tot i acabar-ne vivint uns quinze. Després d'aquesta teòrica vida útil, ja se'n volen desfer. Pensa que s'abandonen uns 50.000 llebrers cada any... Com que cada caçador té uns deu gossos, quan algun d'ells es fa mal, el deixen abans de curar-lo.
 
Tenies clar des del primer moment ubicar Bestial a Sallent?
-Sí, visc aquí, i sempre he tingut gossos i animals. La veritat és que la botiga, a Sallent era una necessitat.


 
Com vau trobar aquest lloc tan cèntric?
-Malauradament, hi ha uns quants locals vuits pel poble, així que he pogut triar. El carrer del Cós travessa el centre sallentí i té un intens moviment de persones d'un cantó a l'altre.
 
Com et va venir i com vas desenvolupar la idea de Bestial?
-Ja feia temps que em rondava, sempre m'havien encantat els animals. Però el que és la botiga la vaig començar a principis d'aquest any, quan em vaig quedar sense feina.
 
Així, ha estat relativament ràpid. I fàcil?
-Estressant, perquè hi ha un munt de coses que he hagut de tenir en compte per engegar el negoci, des dels permisos als distribuïdors. L'ajuntament hi ha posat facilitats i ajudes. No em puc pas queixar d'aquest aspecte.
 
De moment, estàs sol a la botiga. Tens pensat agafar algú més?
-M'agradaria que, a part de la venta de productes i les col·laboracions solidàries que he dit abans, la botiga oferís un servei de perruqueria canina. Llavors, hauria de contractar algú més. Lluitaré perquè pugui ser d'aquí a uns mesets.
 
Hi ha diferències entre el preu dels pinsos naturals i els de les marques convencionals?
-N'hi ha de naturals que són més barats! Per exemple, els de Natura Diet, fets aquí a Montcada i Reixac, són més barats que les típiques marques que hem vist i comprat tota la vida. És un dels molts exemples. Només ens hem d'interessar i buscar, i provar. No tancar-nos per inèrcia en les marques que sempre hem fet servir.
 
I per als gossos, recomanes altres aliments que no siguin pinso?
-Recomano complements, més aviat. Com ara l'oli de salmó. Jo els el dono als meus gossos. I també hi ha l'alimentació humida o semihumida, aquella que es serveix en llaunes. Però el bàsic és el pinso, després ja pots afegir-li més cosa o no.
 
Com va anar la inauguració del dia 27 de juny?
-Molt bé! Hi va haver força gent, i alguns llebrers que corrien per aquí!
 
 
Nom: Bestial, la botiga d'en Ceni.
Data de creació: Juny de 2015.
Emprenedors: Dani Molla.
Sector: Comerç local.
Definició: Venda d'aliments i articles per a mascotes.
Públic: Tothom que tingui mascota o en vulgui tenir.
Adreça: Carrer del Cós, 56. Sallent.
Horari: Matins i tardes de dilluns a divendres, matins dels dissabtes.
Xarxes socials: bestialsallent a Facebook






Participació