‘Silencio, se rueda’

Va com va. PER LLUM DEGÀS

per El Pou, 10 de juliol de 2015 a les 13:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juliol de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Així és com titulava el diari ‘Manresa’ el reportatge sobre el rodatge de Campanades a mitjanit d'Orson Wells, en l'edició del 20 d'octubre de 1964. Aquesta pàgina, formada per una entrevista amb el cap de producció, una crònica d'unes quantes hores i quatre fotos signades pel fotògraf del diari, Quintana Torres, informa que el rei, interpretat per l'actor John Gielgud, fuma entre presa i presa, i que els deu dies de rodatge es traduiran en 15 minuts de cinta, el castell de Cardona pertany al ministeri de l'Exèrcit, la col•legiata al ministeri d'Educació, i que director i actors faran nit en un hotel de Berga i no pas en cap de les dotze habitacions reservades per al personal cinematogràfic, tal com anunciava en portada aquest mateix diari, l'endemà que a la Seu s'hagués celebrat un ofici solemne amb motiu de la festa del Pilar, presidit pels caps de la Guàrdia Civil i de Correos y Telégrafos.

Aquest setembre, coincidint amb el centenari del naixement del director i guionista estatunidenc, al Centre Cívic de Cardona seran exposades setze fotografies efectuades per Colita durant el rodatge de la pel•lícula. Aquestes instantànies, publicades a la revista ‘Fotogramas’, tornaran a veure la llum cinquanta-un anys després d'haver romàs arxivades a l'ombra de l'hemeroteca.

PS: El col•lectiu manresà de Quaderns de Taller el 1987 va dedicar un monogràfic al director de ‘Campanades a mitjanit’.

Il·lustració: Laura Estrada



Participació