Plis, plas, cartipàs

Epitafi. PER MOSSÈN GUDIOL

per El Pou, 10 de juliol de 2015 a les 13:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juliol de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Benvolguts manresans i manresanes, fidels tots als designis de l’Altíssim: que llarg se li farà el mandat a Valentí Junyent! N’hi ha —de molt malpensats— que dubten que l’acabi. Ara, que si passa alguna hora a la Diputació on no s’haurà de barallar amb ningú, potser obté el temps suficient per relaxar-se. Esquerra ha lligat el govern de la ciutat de mans i peus. A fe de Déu que no seré jo qui valori si aquesta és la millor manera d’administrar la ciutat en els pròxims anys... Però, esclar, el cartipàs ha caigut com una llosa entre els nou regidors convergents, alguns sobrecarregats d’obligacions i amb molt males peces al teler. Junyent, acostumat a despatxar les grans decisions a l’alcaldia amb la complicitat de Francesc de Puig i el vistiplau econòmic de l’etern Josep M. Sala, ara s’haurà d’acostumar a fer constants reunions de la comunitat de veïns i programar les derrames amb total consens. I, per Déu, això no és gens fàcil quan s’està acostumat a gerenciar a discreció i es dóna per entès que, encara que no et riguin totes les gràcies, ningú discutirà les teves decisions. Una mena de magnanimitat divina que ben podríem atribuir als designis que marca Nostre Senyor amb tots els respectes que em mereix la seva glòria eterna.

ERC és la frontissa. O, millor dit, la pinça que pessiga el voraviu tot i que hi ha firmat un acord previ i els grans eixos ja estan determinats. Ara bé, les atribucions dels regidors les ha designat l’equip de govern mateix i, amb el que hi havia, s’ha fet el que s’ha pogut. Clar que, mal m’està dir-ho i que Déu em perdoni, en aquest cas fer el que es pugui no serà suficient. Alguns no es poden permetre mig mandat per apamar la situació i, a part que Manresa necessita actuacions contundents i ràpides, ja hi haurà qui s’encarregarà de subratllar-ne estirabots i incompetències en el minut zero. No sé pas si Déu Nostre Senyor els donarà prou paciència per aguantar quatre anys molt durs. O, el que és el mateix, una acció política en què notaran l’alè rere del clatell dels republicans. Si aneu al web de l’Ajuntament i mireu les entrades dels regidors i regidores, els seus perfils i les seves atribucions en la distribució del cartipàs n’hi ha que, a la foto, ja fan mala cara i ja s’imaginen l’últimàtum que els hi faran si no encaminen bé les coses. Déu vulgui que, entre tots, prenguin el camí bo i, tant l’oposició com els ciutadans, hagin de ficar-hi cullerada.


Arxivat a:
El Cul del Pou, EPITAFI



Participació