"Projecte Rwanda": 20 anys després del genocidi

per Aida Solà i Concustell, 13 de juny de 2015 a les 12:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de juny de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
CINEMA. El passat divendres, el Teatre Conservatori va projectar la darrera pel·lícula del actor i director català Sergi Cervera: Projecte Rwanda.
Amb poc pressupost, "Projecte Rwanda" és una pel·lícula que ha tingut la col·laboració desinteressada d'actors com  Mercedes Sampietro  Alain Hernández , de la cantant Elena Gadel  i del director E steve Rovira. Noms de prestigi que donen projecció a una pel·lícula que reflecteix Rwanda després de 20 anys del genocidi.

El film és una coproducció internacional dirigida per Sergi Cervera que pretén mostrar, des dels seus propis ulls, la feina que els voluntaris, entre ells el conegut actor Ramon Godino -qui hi va des de fa nous anys-, per ajudar a reconstruir el país vint anys després del genocidi entre els hutus i els tutsis.

A través d'una veu en off en anglès i subtitulada en català, la pel·lícula narra com, després de 20 anys
del genocidi al país, un grup de voluntaris viatja a Rwanda amb uns objectius solidaris diversos. L'expedició és encapçalada per un cooperant experimentat (Ramon Godino) i un voluntari idealista que viatja per primera vegada al pais (Sergi Cervera). Cap dels dos comparteixen el mètode i la manera de treballar però, a la seva manera, cadascú intenta aportar el millor a una població que encara no ha pogut tancar la ferida del genocidi.

Dos joves rwandesos acompanyen als dos activistes durant tota la seva estada al país. Ambdós són fills d'una generació que va estar enfrontada. Ells, com molts altres, viuen com si res hagués passat, però, al mateix temps, no poden esborrar l'empremta d'un conflicte que encara els pesa.

Foto: Projecte Rwanda

"Projecte Rwanda" és un viatge marcat per les empremtes que va deixar genocidi en la societat però, alhora, és una mirada cap el futur; un futur ple de llum i esperança. 

Foto: Projecte RwandaFitxa tècnica i artística

• Direcció: Sergi Cervera, amb la col·laboració d'Esteve Rovira
• Idea original: Ramon Godino i Sergi Cervera
• Coproducció: Boala Films, ADA Media Films, BUMAYÉ i SunLand Films
• Guió: Dídac Cervera i Sergi Cervera
• Fotografia: Dídac Cervera
• Muntatge: Néstor H. Ruano
• Intèrprets: Mercè Sampietro, Alain Hernández, Ramon Godino, Sergi Cervera, Maria Soto i Vanessa Porta
• Banda sonora: Marc Sambola, Elena Gadel i BCN Vocal Quartet


Participació