Manresa no ven?

Epitafi. PER MOSSÈN GUDIOL

per El Pou, 8 de maig de 2015 a les 12:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de maig de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 Benaurats germans i germanes, ara que, en memòria del recordat Jaume Pons i Agulló, hem aconseguit compactar la processó de Divendres Sant, potser seria hora de, amb l’ajuda de Déu, remar tots en la mateixa direcció i fer venir cap al municipi el màxim d’inversió possible. Els ulls se’m van omplir de llàgrimes durant el pas dels armats, de la mateixa manera que quan vaig veure a Regió7 com el president Mas beneïa, sota la mirada de l’Altíssim, una nova planta d’embotits de la firma Espuña al Berguedà. I Nostre Senyor sap que em vaig quedar glaçat quan, a TV3, vaig veure un reportatge de la recuperació del sector tèxtil a Igualada. I vaig pensar: “per Déu, i a Manresa, què?”. Què ens queda? Les escorrialles? Què exportem al món? Els ossets de Tous? Els búnzers d’Ausa? Aquestes empreses ja donen llocs de treball ja, però no n’hi ha prou. Tinc els bancs de l’església i els locals de la parròquia plens d’aturats i aturades. Exempleats de Pirelli, Lemmerz, Pujol Muntalà i tantes i tantes factories que se n’han anat a pastar fang.
 
Mentrestant, mentre flecto els genolls davant de la Moreneta i li demano ajut per al nostre Bages, només sento que aquí el Parc Tecnològic fa figa i que l’únic que sabem atreure són botigues d’andròmines dels xinos (que Déu em perdoni per tenir la boca tan bruta), franquícies d’òptiques i clíniques dentals! D’això últim n’hi ha per donar i per vendre. Es veu que tothom vol tenir les dents ben blanques. Deu ser perquè brillin quan es passa de nit per l’establiment de la plaça de Sant Domènec —on abans hi havia un banc del traspassat Botín— en què la il·luminació sembla de barra americana. De local de mala nota, vaja! I que consti que jo no hi he anat a aquests llocs, que m’ho han explicat. Jesús, Maria i Josep! Quin mal gust! En ple centre de Manresa. En tot cas, amb higienitzadores i higienitzadors dentals no en tenim prou. No hi ha manera de portar grans indústries als milers de metres quadrats i de naus desolades a tots els polígons. Ens falta jugar bé les nostres cartes. Déu vulgui que el proper alcalde ens ho resolgui.     

Arxivat a:
El Cul del Pou, EPITAFI



Participació