Abadal Blanc 2013

per Jaume Pont / Setè Cel, 20 de febrer de 2015 a les 12:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de febrer de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
VINS DEL BAGES. El sommelier Jaume Pont ens presenta un vi blanc del Celler Abadal, fruit d'un conjunt de quatre varietats de raïm que intervenen en el cupatge.

Un chardonnay veremat en dos moments de maduració per aconseguir acidesa i frescor al principi, i maduresa i volum al final. Aquest serà el xassís del vi, el pes i l’estructura. El sauvignon blanc que l’acompanya aportarà els tiols (components molt aromàtics). Collit aviat donarà notes fresques i cítriques. I més madur aportarà els terpens, molt aromàtics però amb més fruita dolça i menys flor. Aquest és el punt exòtic.
 
El macabeu s’ha incorporat enguany, per aportar complexitat, volum, flor blanca i fruita. El picapoll és el de la casa. Autenticitat, fruita blanca i moderador del conjunt dels quatre vins que intervenen en el cupatge.
 
Els vins tenen un treball de mares fines (lies) que donen volum al conjunt i una textura més melosa. L’enòleg buscarà el perfil òptim de cada raïm, el moment oportú de la verema i la combinació de tants matisos possibles en harmonia i equilibri.
 
La major part dels grans vins provenen del cupatge de dues o tres varietats. Amb els monovarietals no tenim gaire marge per aconseguir complexitat i harmonia. Aquests vins provenen d’una varietat de raïm de ceps vells d’una vinya excepcional, amb un microclima ideal.
 
Jaume Pont
Sommelier de Setè Cel


Participació