«La medicina ayurvèdica és una manera de viure en harmonia cos-ment amb la qual em sento representada»

per Núria Closas, 20 de gener de 2015 a les 20:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de gener de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
EMPRENEDORIA. Diuen que tot el que aprenem ens serveix a la vida i la Carla Cases ho ha posat en pràctica. Potingues K és un projecte de cremes, olis, locions i gels naturals, sorgit a partir de les experiències viscudes a Xile, l’Índia i Catalunya.

Foto: Alba Ribas

Què va despertar la teva passió per la cosmètica natural?
-Vaig començar fent sabons fa quatre o cinc anys, comprava la glicerina, la desfeia i hi afegia coses que reciclava de la cuina com canyella, ratlladura de taronja o civada amb mel. A Xile vaig conèixer altres plantes medicinals, altres maneres de fer sabons. Com a part del projecte de final de carrera ajudava a adolescents que venien de zones rurals que havien de fer la secundària a la ciutat i viure en cases d’acollida. Vam fer el taller de plantes medicinals, les vam anar a buscar i les vam vendre per finançar un projecte de final de curs. Va funcionar molt bé i em vaig donar a conèixer.

Venies els teus propis sabons?
-Tenia uns amics que tenien una cafeteria i els feia el sabó de cafè i ho venia al seu local, alhora, treballava a la casa del mate i feia sabons de mate. A més, vaig treballar amb una noia que era quimicofarmacèutica, que tenia un alambí per extreure els olis essencials. Ella en sabia molt d’aquests processos i em va ensenyar les plantes d’allà, com la rosa mosqueta que aquí va molt buscada; i com tractar-les.

Al cap d’un temps vas viatjar a l’Índia.
-Allà la medicina ayurvèdica està molt estesa, creuen que tot té una relació molt important amb la natura i ho fan tot amb barreges de plantes. És una manera de viure en harmonia cos-ment que m'agrada i m'hi sento representada.

Has pres més consciència dels efectes dels productes naturals en els teus viatges?
-No llegim les etiquetes de darrere dels productes i si ho llegim, tampoc no entenem què hi diu. Sempre serà millor per la pell posar-te una crema de la qual en coneixes els ingredients. Ara he après que la pell necessita hidratació, que és important cuidar-la i que no totes les pells necessiten la mateixa crema. És una educació que ningú no et dóna si no has tingut problemes a la pell , perquè aquí això no es porta tant.

Quin tipus de cremes fas?
-En faig per a pells grasses, per a la gent més jove, per a pells seques i més madures. Treballo molt amb àloe vera, tinc loció per després d’afaitar-se, cremes hidratants, olis corporals, bàlsams labials i en faig un que ajuda a prevenir els herpes. El gel Cleòpatra és la reina, però.

Què és el gel Cleòpatra?
-Vaig recuperar l’antiga recepta que feia servir la Cleòpatra per tenir un cutis fi i li he posat aquest nom. És aigua de roses, amb àloe vera i oli d’ametlles dolces. Ho sacseges, t’ho poses fent massatge que et quedi la cara ben oliosa i llavors t’hi passes aigua tèbia perquè marxi i t’eixugues amb un drap. Et queda la cara ben fina.

Com vens els teus productes?
-Els productes els faig a casa i la venda a través del boca-orella o gent que contacta amb mi a través del Facebook i els hi porto jo mateixa. M’ha coincidit que és època de Nadal i festes i ha estat el regal perfecte per a les mares. Un regal original, diferent, de qualitat i únic perquè cada crema la faig amb una etiqueta especial i a uns preus molt assequibles.

Quin objectiu et planteges a llarg termini?
-Si d’alguna manera consciencio de la importància que la crema natural és el que realment farà bé, per a mi ja serà un pas. També conscienciar de la importància dels productes naturals i que no ens creguem tot el que ens diuen en un primer moment, no hi ha cremes miraculoses.

Ets partidària de l’economia del bé comú, més sostenible?
-És una relació més directa, sense intermediaris i a mi m’agrada més així perquè puc parlar amb el client i dir-li què hi he posat a la crema i per què. És el meu granet de sorra per fer una mica de bé comú venent unes cremes naturals al meu cercle d’amistats. No aspiro a fer una gran multinacional, ho faig perquè m’agrada i hi crec.

Fitxa
Projecte: Potingues K.
Data de creació: novembre 2014.
Sector: Bellesa/salut.
Definició: Cosmètica natural. Cremes, olis, locions i gels fets a mida per a tot tipus de pell.






Participació