El teatre Kursaal viu un exitós cap de setmana

per Aida Solà/Albert Flotats, 3 de novembre de 2014 a les 10:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de novembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

TEATRE. En un cap de setmana tradicional com és el de Tots Sants, la cultura ha esdevingut un reclam incondicional per la societat manresana. Així doncs, el teatre Kursaal ha viscut 4 espectacles diferents, amb 9 funcions, 6 de les quals amb entrades exhaurides. Èxit aclaparador.

 
PLANETA-I-NEPTÚ

El divendres al vespre, arribava a la sala gran del teatre Kursaal, en Peyu, conegut humorista català arran de les seves divertides aparicions al programa d’humor de TV3 “APM”. Amb un to fresc i espontani, repassa la nostra societat amb una visió crítica i atrevida. La proximitat de les situacions que explica amb la més viva realitat, sumat al to característic de l’humorista, fa que tot junt serveixi per teixir una bonica complicitat amb l’espectador.


LA GRAN ILUSIÓN

La Gran Ilusión és el nou espectacle del prestigiós mag i il·lusionista Antonio Díaz (àlies “El Mago Pop” en les seves aparicions televisives de cada divendres a la nit).

L’espectacle explica la història d’Antonio Díaz. Un il·lusionista atrapa t en el segon gran Reality Show de la història, a la manera del què li passava al personatge de Jim Carrey a la pel·lícula El show de Truman. En aquest cas, però, és una cadena de televisió catalana que produeix Magic Life, un programa que transmet les 24 hores de cada dia de la seva vida. D’aquesta manera, familiars i amics són actors de prestigi (com Josep Maria Pou o Emma Vilarassau) que interpreten un paper dins la seva vida.

Un dia, un error de producció revela la gran mentida en què es veu immers el personatge. Des d’aquest moment, l’il·lusionista es marca un objectiu: fer un espectacle que demostri a tot el món el gran il·lusionista que és. Aquest espectacle es diu, ni més ni menys, “La Gran Ilusión”.


I realment aconsegueix el què pretén; deixar el públic bocabadat en moltes ocasions i creant la il·lusió i la màgia que tant defensa com a fórmula cultural de primer nivell. Nens, joves, gent més gran, famílies senceres, es rendeixen a la seva capacitat per aconseguir-ho.

El mago Pop, un gran il·lusionista. Foto: Aida Solà
 
LOS VIVANCOS: AETERNUM

Flamenc, ballet, dansa contemporània, folklore, arts marcials, acrobàcies, màgia, circ, tap dance … Una elaborada posada en escena, un vestuari de disseny, unes grans estructures escenogràfiques i una espectacular banda sonora són alguns dels ingredients que formen Aeternum. Revolucionària, innovadora, impactant i extraordinària són alguns dels adjectius que, crítics d’arreu del món, han intentat descriure aquesta obra coral.

La immortalitat que l’art li brinda a l’home. El paranormal. L’impossible fet possible. Aquesta és la idea presentada en la metàfora de Aeternum (L’etern). Una història narrada amb nou quadres escènics. Quatre vessants de l’art i un fil conductor: el fantàstic forma un espectacle que, explorant els límits del sobrenatural, fa que l’impossible es transformi en art.

Los Vivancos (Elías, Judah, Josua, Cristo, Israel, Aaron i Josuè) després de rebre una llarga formació en l’art, en la dansa i en la música, i després d’haver col·laborat en les més importants companyies de dansa d’Espanya, decideixen l’any 2006 unir les seves carreres professional i crear la seva pròpia companyia: “Los Vivancos”, avui considerada el fenomen musical escènic d’aquesta nova dècada.

Els Vivancos van impressionar el públic assistent.



Participació