Arnau Oller 2010. L'ADN d'un gran vi

per El Pou, 14 d'octubre de 2014 a les 11:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'octubre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
VINS. Marc Maldonado, sommelier del celler Oller del Mas, presenta un dels darrers vins de la finca manresana.
Dins d'una mateixa finca, les seves característiques edàfiques, climàtiques i orogràfiques defineixen la qualitat de la matèria primera del vi que s'hi elabora. És el cas d'una de les parcel•les de la finca Oller del Mas batejada com a Boïga. Tal com el seu nom indica, és un «tros de terra guanyat al bosc». Trobem el seu origen l'any 1940, quan una família de parcers de la finca van decidir obrir una nova parcel•la en zona boscosa, per destinar-la al cultiu de la vinya.


El fruït d'aquesta parcel•la és per a un dels vins del celler, l'Arnau Oller. Des dels inicis, l'any 2004, la trajectòria ha estat immillorable fins a l'actualitat, en què es comercialitza l'anyada 2010. Ens trobem davant d'un vi d'una finca amb gran història, elaborat amb les varietats merlot i picapoll negre. Envellit en botes de roure francès de primer any, de 500 litres de capacitat. Hi reposa un mínim de 12 mesos. Després fa la criança a l'ampolla durant un mínim de dotze mesos més.

Un vi recomanat per prendre amb temps, sense pressa, gaudir de tots els matisos i aromes que ens ofereix i, sobretot, recordar el seu origen.


Marc Maldonado
Sommelier





Participació