Cal Xavi, un frankfurt jove

per Sergi Lavin i Sergi Puigdomènech, 15 de maig de 2012 a les 12:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de maig de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
EMPRENEDORS. Cal Xavi es caracteritza per ser un local jove i dinàmic. S’hi troba bon ambient i millor companyia i, ara que s’acosta l’estiu, disposa d’una terrassa per poder prendre la fresca. En els propers mesos, doncs, hi podreu prendre orxates i granissat, a part dels seus ja coneguts entrepans i salsitxes.
El propietari d’aquest frankfurt (un tipus d’establiment que a Manresa sempre ha tingut molta tirada) és el Xavier Pallarès. Després d’una llarga etapa al Frankfurt Albert on va aprendre l’ofici i va començar a esmolar el seu do de gents, des de ja fa uns anys regenta el local ubicat al Carrer Abat Oliba 66-68, just enmig de l’àrea desenvolupada en paral•lel a l’avinguda de les Bases de Manresa.


Part de l'equip que treballa a Cal Xavi

Estàs notant molt la crisi aquests últims anys?

Un 15% de disminució dels ingressos.

Quines estratègies has fet servir per combatre-la?
Prestar un millor servei i aprofitar la tirada d’una clientela molt fidel a la qual valoro molt.

Vas apostar per aquesta zona quan encara no hi havia cap altre comerç. Com vas intuir que creixeria tant?
Vaig anar a l’ajuntament i vaig preguntar quins projectes s’estaven coent a la zona. Em van informar que aquesta part de la ciutat creixeria exponencialment i em vaig embarcar amb el negoci. Van explicar-me que hi hauria una entrada a l’Eix molt propera i que s’hi construirien molts habitatges de renda mitja/mitja alta. La meva experiència en el sector de la restauració també va ajudar a acabar-me de decidir.

Has notat que, de cop i volta, et trobaves en una de les zones de Manresa on hi ha més restaurants per metre quadrat?
Sí, però penso que no és dolent. La competència afavoreix el negoci i fa venir més clients. On hi ha més locals, també hi ha més opcions per triar. Els que cuidin millor la seva clientela seran els que més treballaran.

Un dels motius pels quals es coneix més Cal Xavi és per la instal•lació d’una pantalla gegant en les diverses finals que ha jugat el Barça en els últims anys. Creu que el renom del teu establiment ha anat lligat als èxits blaugranes?

Tot hi ha ajudat, però no només ha estat gràcies a aquest fet puntual. També hem promogut concentracions de motos Harley i de vespes; una gran festa per al cinquè aniversari; la primera Festa del Motor que es va dur a terme per la Festa Major, etc. També som la seu del Motoclub Manresa i d’altres esdeveniments i activitats que s’organitzen. Des de fa 8 anys, també hem patrocinat molts equips de diferents disciplines esportives entre els que destaca el Bàsquet Manresa.Quins són els punts forts i els punts febles del teu establiment. En què creus que es diferencia especialment?
En l’atenció a la clientela. La clau d’un bon negoci es crear un grup humà que estigui ben conjuntat. La bona relació que tenim entre nosaltres es contagia a qualsevol persona que vingui al frankfurt i això és el que ens fa ser diferents a qualsevol altre establiment. També ens dóna personalitat el fet de disposar d’una zona per fer reunions, exposicions, festes infantils o qualsevol altre esdeveniment que ens proposin.

Ens hem assabentat que s’ha creat una penya barcelonista lligada al teu establiment. És cert? D’on va sorgir la idea?

Sí, i n’estic molt orgullós. La gent que ve habitualment a veure els partits del Barça van proposar crear una penya lligada al frankfurt i la cosa ha tirat endavant. Convido tothom qui s’hi vulgui adherir a que vingui a fer-se’n soci. Per a qualsevol consulta ens trobarà properament a www.manresa.serveisactius.cat o un a l’adreça pbcordecatalunya@hotmail.com .Participació