L'Ajuntament i ‘El Pou de la gallina’ cooperaran contra els atropellaments

per Redacció, 21 de juliol de 2014 a les 13:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de juliol de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
NOTÍCIES DEL POU. Juntament amb la resta de grups locals de comunicació, l'associació editora es compromet a implicar-se activament en les accions previstes en la campanya “No et saltis el pas” i a fer-ne la màxima difusió possible.

El passat 18 de juliol l'Ajuntament de Manresa i els mitjans de comunciació locals han signat un acord de cooperació per promoure el pla contra els atropellaments que es va reprendre el gener d’aquest any mantenint el lema “No et saltis el pas” després dels èxits assolits el 2012.

S'han adherit a l’acord l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, l’administrador d’Edicions Intercomarcals, Fèlix Noguera; la directora del Grup Taelus, Pilar Goñi; l’administrador del Grup TLB, Lluís Basiana; Jordi Sardans, vicepresident de l’Associació Cultural El Pou de la gallina, i Pere Fontanals, director de ManresaInfo.

Segons el text del compromís, d’acord amb la importància del paper que juguen els mitjans informatius en la tasca de conscienciació de la ciutadania, els mitjans locals s'implicaran activament en  les campanyes relacionades amb aquest pla contra els atropellaments de manera que, a través dels seus mitjans, es faci la màxima difusió possible, tant a nivell informatiu com publicitari, de les actuacions que es portaran a terme. L’acord se signa amb l’objectiu de donar visibilitat a aquesta voluntat compartida de totes les parts.

L’Ajuntament de Manresa va activar el gener d’aquest any una nova edició de la campanya contra els atropellaments “No et saltis el pas” amb la posada en marxa d’una bateria de mesures, accions i actes de conscienciació amb la voluntat de combatre i reduir la lesivitat que produeixen aquests sinistres a la ciutat.  Aquestes noves mesures es van posar en en marxa per reforçar la tendència positiva en la reducció del nombre d’atropellaments en el període 2008-2013, tot i que de gener a juny de 2014 s’han produït 38 atropellaments a Manresa.

La nova edició de la campanya s’emmarca també en el Pla Local de Seguretat de Manresa 2014-2017, que planteja “reduir el nombre d’atropellaments i la gravetat d’aquests accidents” i preveu mesures com l’elaboració d’un Pla anual de prevenció d’atropellaments, la realització de controls policials específics sobre infraccions que incrementen el risc d’atropellaments i la realització de campanyes de sensibilització sobre els riscos inherents al trànsit, per a conductors i vianants, i les bones pràctiques per evitar atropellaments.


  Foto: Servei de Premsa AjuntamentParticipació