Joves talents del Conservatori fan vibrar la sala Petita del Kursaal

per Judit Barea, 13 de maig de 2012 a les 20:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de maig de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
MÚSICA. Els guanyadors d'un concurs intern del Conservatori de Manresa van demostrar el seu talent a la Sala Petita del teatre Kursaal de Manresa. Els alumnes, d'edats entre els 9 i 19 anys, van fer vibrar de valent el públic.Joves instrumentistes van demostrar dissabte al vespre que el talent no entén en edats. Ho van fer en un concert a la Sala Petita del teare Kursaal de Manresa i amb peces de grans compositors de la història de la música clàssica.Es tractava dels dotze millors alumnes del Conservatori de Música de Manresa i que van ser seleccionats en un concurs intern en què es van presentar 33 aspirants. El jurat, format per set professors, va haver d’escollir quins podrien tenir el privilegi de pujar al teatre del Kursaal i així actuar més enllà dels concerts interns del propi Conservatori. Tot i que no s’havia limitat l’edat, cap dels intèrprets superava els vint anys.
 
El ventall d’edats (entre 9 i 19 anys) va fer que l’acte es convertís en un concert intens i alhora variat, que va permetre al públic entregar-se i gaudir de valent amb les interpretacions de peces clàssiques de grans compositors com J.S. Bach, L.V. Beethoven o J. Haydn. També van sonar el català Frederic Mompou, i d’altres de menys renom com S. Rachmaninov o J.B. Boismortier. 

 


Una trompeta, un clarinet, un fagot, dos violoncels, dos violins, una flauta, una viola i dos pianos, van ser els instruments escollits per l’ocasió, i que van demostrar que el concert era la culminació d’hores de dedicació i d’esforç. Talents en brut, joves que no trigaran a salpar als grans escenaris.
La delicadesa i la dolçor d’algunes melodies i la forta personalitat d’altres peces van complementar-se, creant una atmosfera equilibrada i poc ostentosa. I com a resultat, un ambient de complicitat agradable, en què públic i intèrprets estaven decidits a rebre i a donar. Participació