A curt termini

Des de la Butaca d'en Voltaire. PER L'HOMENOT DE LA PIPA

per L'Homenot de la Pipa, 7 de maig de 2014 a les 11:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de maig de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Il·lustració: Maria Picassó
En el Parc Aventura en què s’ha anat transformant el nostre petit país, en les properes setmanes celebrem Sant Jordi, el dia del Treball (que és festa) i les eleccions al Parlament d’Europa, a més del foc somort del procés sobiranista; una primavera com cal i que, com que la sang altera, a veure per on ens pot sortir un gra a la pell, fase inicial d’un furóncol pilós que caldrà gratar.

Dels irreverentment laics (no tots, d’acord) sempre m’ha sobtat la fal•lera per tal de celebrar el dia de Sant Jordi com cal: llibre, rosa, i fer mitja festa de la feina i passejar per les parades, que fa molt català i catalana. Després ni posem ni plantem torretes amb flors als balcons i finestres la resta de l’any i el llibre, al prestatge, o ens podem anar passant descàrregues pirates per l’e.book? Hem d’evolucionar, companys i si pirategem, fem-ho d’editorials no catalanes, almenys per aquest dia assenyalat. Un altre costum que em té ben astorat és la cara d’imbècil que faig quan dic que les descàrregues de llibres que faig son pagant trinco-trinco. Es veu que els autors no han de viure de la seva feina.

Segona estació, el dia del treball, gran sarcasme! Entre funcionaris, aturats, uns buscant feina i altres quiets no fos cas que en trobessin, prejubilats i jubilats, qui dimonis ho ha de celebrar? Doncs els sindicalistes de carnet i càrrec dins d’estructura sindical que, almenys aquell dia, diuen que estan al costat del proletariat! La resta de l’any a fer veure que plantegem estratègies per rebentar el capitalisme.

Anem a la tercera estació (del via crucis), les eleccions. La resta d’Europa està que no caga ni dorm pensant en el nostre procés. Europa ni és el primo de Zumosol que ens deslliurarà del desgavell espanyol ni farà res si no veu risc per a les butxaques dels seus bancs. Europa ni fa ni farà res com s’ha vist a Ucraïna. Per cert, no valen unes eleccions on vota més del 80% de la població i vota de manera aclaparadora? No em feu riure, si us plau! Quin mes de Maria que ens espera.


Arxivat a:
El Cul del Pou, butaca



Participació