Montserrat Carulla s'acomiada dels escenaris amb l'obra 'Iaia'

per Aida Solà, 2 de maig de 2014 a les 17:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de maig de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
TEATRE. Montserrat Carulla és una de les actrius més conegudes i estimades del teatre català. Però, amb 84 anys, l’actiu es retira. I ho fa amb l’obra ‘Iaia’, una tragicomèdia dirigida i escrita pel seu fill Roger Peña i amb la qual comparteix escenari amb el seu nét Aleix Peña i l'actriu Katia Klein.
Una iaia que, de vegades, fuma porros per les migranyes i els mals d’ossos; que beu litres d’orxata i que, quan no en té, obliga al seu nét a baixar a la botiga regentada per paquistanesos de sota de casa a comprar-ne més. Una senyora que coneix totes les marques de moda perquè navega per Internet; que fa servir l’Ipad amb la mateixa agilitat que un adolescent; que, als xats de contactes, es fa dir Vanessa, té 28 anys i fa 1.80m… I, para·lelament, una iaia que vol el millor pel seu nét i que li prepara verdura i pollastre per sopar, o l’anima a marxar de casa per viure la vida amb la seva companya.. Tot es complica quan veu que el seu nét s'enamora d’una noia.


Aquesta especial i magnífica àvia és la que interpreta Montserrat Carulla en l’espectacle que es va poder veure el dijous, 1 de maig, al Teatre Kursaal de Manresa, amb les entrades exhaurides en doble funció..

El text, totalment actual, reflexiona sobre les pors pròpies de l’envelliment i la importància de la família. Tot i que la trama en si és força simple i entenedora, el guió destapa poc a poc la trama i, en molts moments, es crea certa intriga. Cal destacar també la posada en escena amb una escenografia senzilla, però vistosa.
L’obra està carregada de simbolisme. D’una banda, perquè es va estrenar el Teatre Romea de Barcelona, lloc on Montserrat Carulla va debutar fa 50 anys. I, d’altra banda, perquè, amb el muntatge, l’actriu dóna el relleu a una nova generació d’actors. En aquest cas, al seu nét Aleix i a l’actriu Katia Klein. .



Participació