Fa 25 anys, l’autopista era a punt d’arribar

per Jaume Puig, 25 d'abril de 2014 a les 00:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'abril de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
FA 25 ANYS AL POU Quan només faltaven dos mesos per la inauguració de l’autopista Terrassa-Manresa, la revista hi dedicava el reportatge central. La construcció l’havia iniciat dos anys abans Ferrovial SA, l’empresa concessionària, mitjançant la nova societat Autema (Autopista Terrassa-Manresa),

La llum verda va arribar després d’un període de presentació d’esmenes per part dels ajuntaments afectats i de l’oposició de la Comissió Popular Antiautopista, formada per Unitat per la Pau, Alternativa Verda, MCC, PCC, PSUC, MIB, CNT i CCOO.
 
En el reportatge elaborat per Ramon Fontdevila, Jordi Sardans i Anna Vilajosana s’analitzava l’impacte de la nova autopista a la comarca i a Manresa, i es recollien les opinions de representants polítics i empresarials de la ciutat i també de la comarca, com l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Ignasi Sala, i el del Pont de Vilomara, Evarist de la Torre. Per a l’entrada a la ciutat, va caldre obrir dos semienllaços, a la carretera del Pont de Vilomara, de cara al polígon de Bufalvent, i al camí de Viladordis, per connectar amb el barri de la Sagrada Família, encara avui resolts de manera deficient.


 
Sanclimens
El personatge entrevistat a fons per Jordi Sardans era Juli Sanclimens, alcalde des de feia dos anys i diputat al Parlament català, que hi feia un repàs als temes més actuals del moment, com ara la Bonavista, la casa Lluvià, el Kursaal o la plaça de Sant Domènec i el Conservatori, que segons Sanclimens calia enderrocar
 
Canet i Datzira continuaven a la presó
La revista recollia que es complia un any de l’empresonament de Marcel·lí Canet i Sebastià Datzira a Alcalá-Meco, a Alcalá de Henares, amb tres sumaris pendents. Només un d’aquests processos tenia data prevista per a judici, el dia 5 de juliol. Mentrestant Canet i Datzira relataven les dures condicions del centre penitenciari i les dificultats de relació amb els familiars.
 
La Joviat i el Milcentenari
El dia 11 d’abril el conseller d’Ensenyament, Josep Laporte, anunciava que el seu departament havia pres la decisió de presentar denúncia per possibles indicis delictuosos, per les irregularitats comeses al centre Joviat, denunciades per aquesta revista. D’altra banda, el dia 30 de març s’havia constituït la Comissió dels Mil cent any de Manresa, que hauria d’organitzar els actes commemoratius al llarg de l’any.




Participació